Societat

Desarticulen una xarxa d'immigració il·legal amb un exalcalde implicat

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès, Marcel Surià, és un dels imputats relacionats amb una banda desarticulada per la Policia Nacional espanyola i que es dedicava a portar il·legalment immigrants marroquins.

Al costat de Surià, que va deixar el seu càrrec fa uns mesos quan va saber que estava sent investigat per aquests fets i després d'al·legar que va actuava per raons humanitàries, ha estat imputada una auxiliar administrativa del consistori, segons fonts pròximes a la investigació. Després d'haver declarat davant el jutjat de Vilafranca del Penedès, els dos acusats es troben en llibertat amb càrrecs.

La policia també ha detingut tres homes marroquins, que ja han ingressat a la presó després de ser posats a disposició del jutge, i un ciutadà espanyol. Tots quatre serien membres d'aquesta banda dedicada a introduir immigrants a l'Estat espanyol. Quan els immigrants arribaven, els retenien tancats en alguna de les cases que utilitzaven fins que les seves famílies els pagaven 8.000 euros.

La banda oferia als immigrants certificats de residència facilitats per l'Ajuntament de Santa Fe del Penedès perquè poguessin sol·licitar un permís de residència temporal per motius d'arrelament, segons la policia.

La investigació, que ha acabat amb la desarticulació de la banda que operava des d'un locutori de Santa Fe, es va iniciar a principi de l'any passat, després de detectar-se un notable increment del nombre de certificats de residència que els ciutadans marroquins sol·licitaven des d'aquest Ajuntament.

Captar persones de nacionalitat marroquina cobrant entre 1.000 i 1.500 euros
El modus operandi de la banda consistia a captar persones de nacionalitat marroquina a les quals facilitava la documentació a canvi d'entre 1.000 i 1.500 euros.

La xarxa també els facilitava l'entrada a l'Estat de manera il·legal en diversos tipus de vehicles a canvi de 8.000 euros més.

Als detinguts se'ls imputa els presumptes delictes de falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal, associació il·lícita, suborn i detenció il·legal. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.