Societat

Detinguda una banda de lladres especialitzats en el robatori pel mètode de la radiografia

Successos

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda organitzada especialitzada en cometre robatoris en domicilis pel mètode conegut com el de "la radiografia". La investigació, que va començar arran d'un robatori a Calaf, ha permès identificar i detenir a set persones, totes elles de nacionalitat espanyola i amb vincles familiars entre ells.

El grup actuava sempre de dia i tenia com a objectiu cases i pisos en els quals els seus propietaris no havien tancat la porta d'accés amb clau. Abans d'entrar als immobles els lladres acostumaven a assegurar-se que no hi havia ningú a l'interior. Tot i que no acostumaven a ser violents, no dubtaven a ser-ho si es veien sorpresos pels propietaris dels pisos, tal i com va passar a l'interior d'un domicili de Palafolls.

Per obrir les portes els delinqüents feien servir trossos retallats d'ampolles de plàstic per obrir portes sense tancar amb clau.

El passat 18 d'agost els agents van aconseguir detenir quatre integrants de la banda a la sortida de l'autopista C-58 direcció Montcada i Reixac quan tornaven de realitzar diversos robatoris. L'endemà d'aquestes detencions es van practicar diversos escorcolls judicials on es van poder recuperar part dels objectes robats, com joies, rellotges, perfums, vídeos, etc. Després es van detenir la resta de lladres, l'última detenció ahir dimecres.

Dos dels detinguts han ingressat a la presó, en situació provisional, i la menor ho ha fet en un centre de menors. Dos continuen en condició d'imputats i l'altre ha quedat en llibertat amb càrrecs. L'últim detingut passa avui dijous a disposició del jutge.

A la banda organitzada se li imputen una trentena d'assalts amb força a domicilis de Barcelona, Palafolls, Sant Hilari Sacalm, Malgrat de Mar, Blanes, Santa Margarida de Montbuí, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Caldes de Malavella, Vilafranca del Penedès, Ripollet, Vic, El Vendrell, Viladecans, Salt, i Santa Perpetua de la Mogoda, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.