Societat

la crònica

La crònica

Jugar no és només cosa de nens

Els jardins de la Devesa de Girona s’han convertit aquests dies en un univers que dóna molt de joc. Desenes d’activitats t’aboquen a un món ple de possibilitats. El Ludivers, el festival del joc i les cultures de la imaginació, va més enllà d’un espai de diversió. Dirigit a la mainada, s’acaba convertint en un espai intergeneracional en què, grans i petits, comparteixen el plaer de jugar. Un gaudi que hauria de ser una prioritat de la vida familiar però que la voràgine del dia a dia l’acaba convertint en un secundari arraconat. I és que jugar no és només cosa de nens, encara que els adults a voltes ens hi resistim. Però no sempre. En les diferents parades del Ludivers hi ha aquest punt en comú. Pares i fills, avis i nets, famílies compartint tota mena de jocs, ja siguin de taula, tecnològics, tradicionals o bé fent manualitats. Però no només això. El món del joc és tan ampli que permet, a través d’activitats lúdiques, trobar una via per a la conscienciació mediambiental, per a l’aprenentatge matemàtic o la reivindicació de drets socials.

Ludivers tindrà les portes obertes fins aquest diumenge i ofereix un ampli ventall de possibilitats. Al Miniplaneta, els infants poden manipular i interactuar lliurement amb jocs gegants de fusta, construint un circuit de trens, fent ioga en família o experimentant amb calaixos sensorials. Just a l’altra banda dels jardins, i totalment contraposat a l’espai dels més menuts, s’hi ha ubicat el Planeta Click&Dit, dedicat a les noves tecnologies, amb videojocs, audiovisuals, robòtica i altres tipus d’aplicacions. Endinsant-nos dins el parc de la Devesa hi trobem el Planeta Juganer, la part més àmplia del Ludivers amb una gran disposició de taules i cadires en què els visitants poden provar els darrers jocs de taula que han sortit al mercat, jocs de construcció i mostres de prototips, així com presentacions de les principals novetats. Aquí l’interessant és que els mateixos creadors del joc o les empreses que els tenen a la venda ensenyen a les famílies les regles i la dinàmica i t’hi pots quedar una bona estona o fins i tot participar en tornejos.

Al Planeta Imaginari es potencia l’art i la lectura. A través del món del contes, s’hi poden fer tallers de cal·ligrafia japonesa, fer jocs simbòlics o, simplement, trobar un espai per llegir. Al Planeta Articiència es busca impulsar la creativitat i la ciència, pintant amb sorra de colors, fent un taller d’empremtes dactilars, construint jocs amb elements reciclables, experimentant amb tints i textures o descobrint elements sonors amagats a la natura. D’altra banda, també té molt d’èxit el Planeta Gastrolúdic, amb tota mena de propostes culinàries com crear una pizza, fer una amanida de colors o conèixer a través del sentits les diferents plantes comestibles. I, si amb això no en tenen prou, hi ha l’espai Satèl·lits amb un circuit d’Agility per a gossos, un minigolf artesanal, una pista d’aventures, tastets esportius o una mostra de modelisme naval, entre altres. Tot plegat adobat amb espectacles familiars, presentacions i foodtracks per fer un mos.

Complicat, doncs, si no troben en aquest univers d’activitats cap que els hi faci el pes. Ludivers compleix ja deu anys i el seu propòsit de convertir Girona en la ciutat més “ludiversal” de Catalunya ja no és només un joc de paraules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.