Societat

LLORET DE MAR

L’autorització per a la dessaladora mòbil dels hotelers dependrà de les condicions tècniques

El conseller d’Acció Climàtica David Mascort ha valorat avui, en una entrevista al programa Els Matins de TV3, la iniciativa dels empresaris hotelers de Lloret de Mar de comprar una dessaladora mòbil per poder omplir les piscines de les seves instal·lacions durant la propera temporada turística. Tot i que el pla de sequera no ho contempla, Mascort ha assegurat que caldrà avaluar el projecte abans que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) autoritzi o denegui el permís per posar aquesta dessaladora en funcionament. “Si és possible encabir-ho dintre la norma legal que ens empara, ho farem”, ha explicat Mascort. El conseller ha recordat que per extreure aigua del mar cal una concessió administrativa de Costes, l’autorització de l’ACA i la llicència ambiental corresponent, que depèn del volum d’aigua que es vulgui extreure. “Les condicions tècniques del projecte són les que marcaran si es pot fer o no, però en la mesura que sigui possible intentarem que es pugui fer”, ha afegit Mascort.

Els hotelers de Lloret de Mar van anunciar la setmana passada que compraran una dessaladora mòbil per omplir piscines i destinar l’excedent a garantir l’aigua de boca en plena temporada turística. Tindrà un cost d’1,5 milions d’euros que assumirà el sector, s’instal·larà en un extrem de la platja i es preveu que estigui en funcionament al maig. A xmés, tindrà capacitat per tractar fins a 50 metres cúbics d’aigua de mar per hora i, segons subratlla el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, la intenció és que aquest model es pugui “replicar a d’altres punts de la Costa Brava”.

Mascort considera que aquesta iniciativa denota que la sequera perllongada no era “esperable” perquè és en situacions imprevistes quan “tothom es comença a espavilar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins