Societat

societat

El Consell de Ministres aprova que el govern avali un 20% de la hipoteca a menors de 35 anys

L’executiu té previst destinar 2.500 milions a la mesura, de la que també es beneficiaran les famílies amb menors a càrrec

El Consell de Ministres ha aprovat que el govern espanyol avali un 20% de l’hipoteca a joves menors de 35 anys i famílies amb menors a càrrec que viuen de lloguer i tenen problemes per accedir un préstec bancari per adquirir el seu primer habitatge. La ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que entre els requisits perquè es concedeixi aquest aval, que es vehicularà a través de l’ICO, hi ha que l’habitatge sigui d’ús habitual i permanent, que el sol·licitant tingui ingressos estables i hagi tingut residència legal continuada en els dos anys anteriors a l’Estat. El govern espanyol té previst destinar en total 2.500 milions a aquests avals.

Altres requisits que ha enumerat Rodríguez és que les rendes dels sol·licitants hauran de ser de 37.500 euros com a màxim -o l’equivalent a 4,5 vegades l’IPREM que pit variar en funció de si es tenen fills a càrrec- i que no tingui un patrimoni superior als 100.000 euros.

La ministra ha comentat que el govern espanyol, a través de l’ICO, es regirà per un conveni amb l’executiu que es formalitzarà properament i en el qual les entitats bancàries s’hi podran adherir. A partir d’aquí, els sol·licitants hauran de negociar amb el banc, amb qui haurà de pactar les condicions de l’hipoteca per al 80% restant de l’import si l’Estat els avala el 20%.

Aquest aval serà per 10 anys, el mateix període de temps mínim que el destinatari haurà de tenir l’habitatge com el d’ús habitual i permanent. El termini per formalitzar els préstecs després de l’adhesió de les entitats financers serà fins al 31 de desembre i després s’avaluarà la seva acollida, amb la possibilitat de prorrogar la mesura dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.