Societat

Olot

Medalla de la Ciutat per a Cristóbal Colón, de La Fageda

El ple d’Olot va acordar per unanimitat en la seva última sessió concedir al fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, la Medalla de la Ciutat, la màxima distinció de l’Ajuntament de la capital garrotxina. Es va iniciar així un període d’adhesions, les primeres de les quals van ser les de tots els portaveus dels grups municipals amb representació al consistori.

L’alcalde, Pep Berga (Junts), va remarcar que es tracta d’un homenatge de la ciutat al creador d’un projecte social i empresarial per ajudar les persones amb discapacitats intel·lectuals. Daniel Plana (Vox) va destacar la trajectòria d’anys de Colón al capdavant del projecte de La Fageda. Jordi Rubió (Activem Olot) va remarcar que el guardonat havia sabut omplir un buit en el camp de la salut mental i que havia liderat un projecte important per a Olot i la Garrotxa.

Al seu torn, Jordi Gasulla (CUP) va afirmar que La Fageda és un dels primers projectes d’economia social i solidària i que ha donat i dona feina i una vida digna a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. A més, va voler fer un reconeixement a totes les persones que hi han treballat. “És un petit gran miracle, un projecte que es podria qualificar d’utòpic que va iniciar quan les administracions no en van ser capaces”, va indicar. Josep Quintana (ERC), també al govern municipal, va destacar el caràcter innovador del projecte de La Fageda i la contribució a difondre una imatge de la Garrotxa com una terra de qualitat. I, finalment, Josep Guix (PSC) va insistir en la important aportació de La Fageda a la societat, que es concreta en el treball com a eina rehabilitadora, i va qualificar d’home savi Colón. A més, va fer un repàs de la història i sobretot de persones entranyables que hi han passat, com la Rosario, en Tarrés, en Cisco..., molt coneguts a la ciutat.

L’acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat d’Olot a Cristóbal Colón se celebrarà el 9 de març. La seva serà la vintena medalla que ha concedit el consistori fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia