Societat

Llums i ombres a Terrassa

Els Minyons surten decebuts de la seva diada, en què carreguen el 5de9f i completen els dos bàsics de 9, però no intenten el 3d10fm ni el 2d9fm, i els Castellers de Sants, eufòrics, recuperen el 4de9f

Terrassa va viure diumenge l’última gran diada de la temporada 2023, amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat com a protagonistes. La diada va acabar amb dues colles contentes, els de Barcelona i els de Sant Cugat, i uns amfitrions que no van poder mostrar la feina que havien fet fins aleshores i, per tant, van sortir-ne amb sensació agredolça.

Desil·lusió malva

El gran repte dels Minyons de Terrassa per diumenge era el tres de deu amb folre i manilles, però, tot i fer-ne bons assajos, el van descartar de bon començament perquè no tenien garanties de poder-lo descarregar Sense el tres de deu, doncs, el gran repte malva era ajuntar i descarregar el cinc de nou amb folre i la torre de nou amb folre i manilles, però no va ser possible.

Els de Terrassa van començar a tot gas amb el cinc de nou –que encara no havien descarregat enguany, ja que a Girona va quedar en carregat i per Sant Fèlix, en intent–, que, tot i no pujar amb les millors mides, van poder defensar fins a la carregada, amb complicacions des de bon començament. Amb la sortida de la canalla, la incomoditat sobretot de terços i quarts va ser insalvable, tot i que el folre ho va intentar de valent. L’estructura va cedir i el primer gran repte va quedar en carregat.

La caiguda els va passar factura i, en segona ronda, van decidir aparcar també el dos de nou amb folre i manilles i apostar per asserenar-se amb el quatre de nou amb folre, que van descarregar, tot i que el van haver de treballar més del que s’esperaven. En tercera ronda, el cap de colla, Xavi Jurado, va decidir no forçar la màquina i tancar la diada plàcidament, amb el tres de nou amb folre. Prudència i decepció a les files malves, que tenen molts deures pendents de cara a l’any vinent.

Borinots de 9

Els Castellers de Sants van arribar a Terrassa amb l’objectiu de recuperar el quatre de nou amb folre després de quatre anys i ajuntar-lo amb el tres de vuit i el set de vuit.

El castell de 9 va arribar ja en primera ronda i el van executar talment com si no fos el primer després de tants anys. Una construcció sòlida que els retorna els galons de colla de 9 completa, amb eufòria borinota a la plaça terrassenca.

En segona ronda els de Sants van revalidar el set de vuit, el seu segon millor castell enguany, i això els va permetre apostar en tercera ronda pel tres de vuit, que els va portar a signar la seva millor actuació des de la represa castellera postpandèmia.

Els Gausacs, satisfets

Finalment, els Castellers de Sant Cugat també van assolir tots els seus objectius a Terrassa, amb la clàssica de 8. Van començar amb el seu principal castell, el tres de vuit, que van descarregar per cinquè cop aquesta temporada i que van completar sense cap problema. El quatre de vuit va arribar en segona ronda, un xic lent, però solvent, i van tancar la diada amb el dos de set, cosa que els va permetre repetir la millor actuació d’enguany.

Els verds, a Mèxic

Els Castellers de Vilafranca posen el toc internacional al final de temporada. I és que els verds estan des de dissabte immersos en una ruta per Mèxic per divulgar el fet casteller i actuaran en indrets emblemàtics com El ángel de la independencia, les piràmides de Teotihuacan i la plaça del Zócalo.

LA XIFRA

1
castell de gamma extra
s’ha vist en l’última diada de la temporada: 5de9f carregat pels Minyons de Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia