Societat

La petitesa inesborrable

Salellas s’estrena en unes Fires com a alcalde amb intensitat i amb la sensació de sentir-se superat per la infinitat d’activitats

Diu que és un privilegi viure el pregó i la jornada castellera des de dins l’Ajuntament i alhora participar en actes populars “sent un més”

La visita a la Fira de Mostres i una reunió amb un veí autor d’un llibre de poemes, en l’agenda del dia

Investit alcalde el dissabte 17 de juny, Lluc Salellas i Vilar (Girona, 1984) viu les primeres Fires de Sant Narcís com a màxim responsable polític de la ciutat. “Poder viure el pregó [divendres] i la jornada castellera [diumenge] des de dins de l’Ajuntament és una cosa que no oblidaré”, explicava ahir a la tarda, just després d’haver visitat l’exposició Girona, en pedra viva, un extracte del llibre amb el mateix nom i que és el treball conjunt de la periodista d’aquest diari Eva Vàzquez i el fotògraf Jordi Puig.

Salellas va accedir a ser seguit un dia de Fires. No tenia compromisos familiars durant bona part del dia ni havia de fer un torn a la barraca d’El Forn com havia fet diumenge. Ahir va treballar al despatx i al migdia va reunir-se amb la tercera tinenta d’alcaldia, Cristina Andreu; el cap de gabinet d’alcaldia, Biel de Montserrat, i el coordinador de comunicació, Martí Nadal. Més tard, va rebre –juntament amb l’edil d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly– dues responsables del col·lectiu LGTBI de Girona.

Cada setmana Salellas acostuma a atendre veïns i veïnes que desitgen parlar directament amb ell, segons explica l’esmentat Nadal. Ahir a les 13 h va ser el torn de Joan Brunet i Farnós, que li va dur un exemplar del seu poemari Frutidor, 89. El llibre ha estat editat amb el suport del seu fill, el mag Fèlix Brunet. És una obra en català i en castellà sobre “persones i coses” i amb una peça dedicada al Temps de Flors, segons va explicar el mateix Brunet abans d’entrar al despatx d’alcaldia.

Fidel a les tradicions dels últims anys, Salellas havia convocat els periodistes que segueixen l’actualitat municipal al dinar de Fires. La segona part del dia era per a una passejada per l’edició número 61 de Fira de Mostres, acompanyat de la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, i per a una visita a la sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona, al Barri Vell.

Durant la segona part del dia, el van acompanyar els regidors de Guanyem Sergi Font, Sílvia Aliu i Gemma Martínez. Al Palau de Fires, el batlle de Girona va saludar alguns dels representants dels 295 expositors, com ara l’empresa d’informàtica iMàtica i els representants de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG). Avui els responsables de la fira faran balanç del nombre de visitants.

Ahir a la tarda a la Fira de Mostres hi havia, entre altres actes, tastets de làctics i melmelades, un compromís comercial amb tres jugadors del Bàsquet Girona (Èric Vila, Jaume Sorolla i Markel Brown), presentat per Andreu Juanola, que Salellas coneix. Juanola, locutor de ràdio i comunicador, va participar en l’entrevista de dotze hores al candidat Salellas abans del 28-M.

“M’hi he sentit un més”

Al final de la jornada d’ahir, Salellas va admetre que se sent petit amb la infinitat d’actes de Fires. “La sensació és que és una cosa tan grossa i et sents tan petit... Fas el que pots, però les coses gairebé van soles”, explicava. Igualment, se sent molt satisfet d’estar al costat de les entitats i de participar en “actes més petits i en les Fires Populars. M’hi he sentit un més i també m’ha agradat”, deia el dirigent de la CUP.

De petitesa va d’alguna manera l’exposició del Museu d’Història. Es pot visitar fins al 19 de novembre. La directora del museu, Sílvia Planas, va guiar l’alcalde. Un dels textos de Vàzquez parla de la ciutat: “Hi ha certes formes de grandesa pensades no pas per palesar la teva petitesa, sinó perquè l’enyoris.”

1
hora a la setmana
dedica Salellas a rebre veïns i veïnes que volen trobar-se amb ell: ahir al migdia va reunir-se amb Joan Brunet i Farnós, que el va obsequiar amb el seu llibre de poemes.
13
fotografies
formen part de l’exposició ‘Girona, en pedra viva’, al Museu d’Història de Girona. El batlle i tres edils van visitar-la ahir a la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia