Societat

societat

S’instal·la al Maresme un centre d’acollida per cavalls comissats

La dotzena de cavalls que van ser comissats a finals de setembre per part de la Generalitat, amb evidents símptomes de desnutrició, es recuperen en el centre d’acollida on es centralitzaran tots els èquids comissats al territori. Cada dos anys, l’administració durà a terme un concurs públic per escollir el centre que pugui fer-se càrrec dels animals. Amb un pressupost de 100.000 euros l’any el refugi d’acollida assumirà el trasllat, l’alimentació i l’assistència veterinària per una trentena d’exemplars.

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, ha visitat les instal·lacions on ha constatat l’increment de comissos, 87 en els darrers sis anys, per part de propietaris que abandonen o no els tenen en condicions adequades.

Quan l’administració comissa els animals aquesta pot constituir segons la llei de benestar animal, una infracció greu o molt greu, i depenent de l’incompliment, les sancions que se’n deriven van entre 600 i 6.000 euros en casos greus o de més de 6.000 euros en casos molt greus.

Cavalls en acollida

Els exemplars tindran una segona oportunitat quan passin els sis mesos de recuperació perquè els acollin nous propietaris. La responsable del centre, Rosa Llistar, explica que des que van obrir el centre, fa un parell anys, s’han atès una trentena de cavalls de propietaris que no s’en podien fer el càrrec. “Ens arriben al límit i la seva vida perilla” assegura Llistar que buscaran que els acollin un cop estiguin recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.