Societat

“Tots els geòlegs volem viure un terratrèmol, però quan veus els efectes sap molt greu haver-lo viscut”

Tres tècnics del Pallars es trobaven a la conferència internacional de Geoparcs a Marràqueix

Xavi Mir, Guilem Puras i Núria Verdeny són tres tècnics del Geoparc Orígens que es trobaven a Marràqueix al Congrés internacional de Geoparcs mundials de la UNESCO quan va tenir lloc el terratrèmol. Mir, ha explicat en una entrevista a l’ACN que qualsevol geòleg vol viure un terratrèmol, però “quan veus els efectes sap molt greu haver-lo viscut”. En concret els tres passejaven passades les onze de la nit per una avinguda als afores de la Medina de Marràqueix quan van veure com trontollaven alguns murs i van notar una sotragada molt forta a terra. En aquell mateix moment ja es van adonar que era un terratrèmol.

El Congrés va comptar amb la participació de més de 1.000 persones de 200 geoparcs de tot el món, entre els que es desataca la presència d’una delegació d’unes 25 representants de geoparcs espanyols. El terratrèmol va ser de 6,8 a l’escala Richter i molt superficial. Es va produir tan sols a 25 quilòmetres de la superfície, sent molt devastador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia