Societat

Cues a l’AP-7 en l’operació sortida de Sant Joan

L’A-2, la C-32, la C-33, la C-16, la C-17 i les Rondes de Barcelona són algunes de les vies amb més ocupació

Trànsit preveu que uns 460.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona

A primera hora de la tarda d’aquest divendres s’han produït les primeres aturades a l’inici de l’operació sortida amb motiu de la revetlla de Sant Joan, sobretot als accessos a Barcelona. Fins a les vuit del vespre havien sortit uns 160.000 vehicles de l’àrea metropolitana, un terç dels previstos.

La via on hi ha més complicacions és, com s’esperava, l’AP-7, que suma més de 50 Km de retencions a diversos trams. En sentit sud s’ha produït congestió entre Sant Cugat i Gelida i de Barberà a la Roca del Vallès cap al nord. Entre el Papiol i Martorell, un camió avariat ha provocat aturades d’11 Km cap a Tarragona. També hi ha un parell de Km de retencions entre Santa Margarida i els Monjos, també en sentit sud.

També hi ha hagut aturades a la C-32 entre Montgat i Mataró cap al nord, i entre Esplugues i Sant Boi de Llobregat cap al sud; a la C-17 a Parets del Vallès; a la C-55 entre monistrol de Montserrat i Castellgalí cap a Manresa; a la C-16 entre Rubí i Terrassa i entre Vacarisses i el Vilar també cap a Manresa; a l’ A-2 als accessos a Barcelona; a la C- 33 entre Montcada i Reixach i Parets del Vallès, i a les Rondes de la capital catalana.

A les comarques gironines s’han registrat retencions a l’AP-7 a Maçanet cap al nord; a la C-35 a Llagostera cap a Platja d’Aro; a la C-65 de Llagostera a Cassà de la Selva en sentit Santa Cristina d’Aro i a la GI-600 de Blanes a Tordera.

A més, un accident la C-17 a la Garriga ha obligat a interrompre la circulació en sentit nord i provoca cues de més de 3 Km. Una altra topada al carril esquerre de la C-32 a Sant Vicenç de Montalt ha deixat obert només un carril cap a Girona.

També s’ha hagut de tallar la C-31b entre Vila-seca i Tarragona en sentit Salou per un autocar avariat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que entre les tres de la tarda d’aquest divendres i la mateixa hora de dissabte uns 460.000 vehiclessortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona. La coincidència de l’operació sortida del cap de setmana amb molts desplaçaments locals aquesta tarda i nit per la revetlla de Sant Joan pot generar complicacions viàries a diversos punts de la xarxa viària catalana.

També es preveuen complicacions en l’operació tornada de diumenge, 25 de juny, quan al voltant de 260.000 vehicles es desplaçaran cap a l’àrea de la capital catalana entre les dotze del migdia i la mitjanit.

Trànsit ha establert mesures especials per reduir les congestions com un carril addicional entre Montornès del Vallès i Sils, de 53 quilòmetres en direcció Girona. La via estarà controlada per vols d’helicòpter i patrullatge dels Mossos d’Esquadra, i es quedarà operativa a partir de les tres de la tarda del divendres. En sentit sud, entre Barcelona i Gelida (Alt Penedès), es posarà un límit de velocitat a 80 quilòmetres per controlar millor el trànsit. Si hi hagués algun accident en sentit sud, s’habilitaria un carril addicional entre Sant Sadurní d’Anoia i el Vendrell (Baix Penedès).

Els Mossos d’Esquadra realitzaran uns 700 controls viaris a les zones amb major nombre de desplaçaments i en els nuclis urbans, en els quals hi participaran prop de 400 efectius de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins