Societat

Més efectius per un Sant Joan amb menys risc d’incendi que el 2022

El conseller d’Interior demana “no abaixar la guàrdia” malgrat que la situació meteorològica és millor

Es mobilitzaran 5.600 efectius, 4.500 d’ells agents del Mossos

Trànsit habilitarà un carril addicional a l’AP-7 entre Montornès del Vallès i Sils

Les pluges de les darreres setmanes, malgrat persistir la sequera, ha provocat que “la situació meteorològica no sigui la de l’any passat”, però el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat avui que augmentarà el nombre d’efectius de l’operatiu del departament per la revetlla de Sant Joan perquè cal “no abaixar la guàrdia” i la massa forestal continua estant “estressada” davant la manca d’aigua. El conseller ha fet una crida a "ser especialment prudent” en  el cas de l’Alt i Baix Empordà, l’interior de l’Ebre, i els litorals de Tarragona i Barcelona. “Són indrets amb major pressió, major temperatura, més sequera i menys pluja”, ha dit el conseller.

Les restriccions per l’ús de foc i la pirotècnia continuaran sent les mateixes que els darrers anys, amb la prohibició d’encendre fogueres, tirar petards a menys de 500 metres de zones boscoses i es manté la prohibició d’usar fanalets voladors. Les fogueres i les falles han de ser autoritzades per la Conselleria d’Acció Climàtica, mentre que el departament recomana als consistoris habilitar zones específiques per tirar els petards de manera controlada.

El departament desplegarà un dispositiu amb 5.600 efectius des de les dues de la tarda d’aquest divendres fins ales dotze del migdia del  dissabte 24 de juny. Del total d’efectius, 4.500 seran Mossos d’Esquadra (2.506 dels quals seran extraordinaris), 660 bombers i 300 Agents Rurals. El CAT112 també augmentarà la seva plantilla de manera puntual i passarà de 35 persones a 110 per atendre trucades d’emergències.

En el cas del cos de Mossos, el titular d’Interior ha detallat que es preveu que duguin a terme més de 700 controls viaris a les zones amb major nombre de desplaçaments i en els nuclis urbans.

Carril addicional a l’AP-7

El dispositius de trànsit, en previsió que surtin 460.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona durant el cap de setmana, preveu que l’AP-7 i les vies que connecten amb destinacions costaneres tornaran a ser les que concentren més afluència de vehicles. És per això que, segons ha indicat Elena, per primera vegada, Trànsit habilitarà un carril addicional entre Montornès del Vallès i Sils, de 53 quilòmetres en direcció Girona. La via estarà controlada per vols d’helicòpter i patrullatge dels Mossos d’Esquadra, i es quedarà operativa a partir de les tres de la tarda del divendres. En sentit sud, entre Barcelona i Gelida (Alt Penedès), es posarà un límit de velocitat a 80 quilòmetres per controlar millor el trànsit.

Si hi hagués algun accident en sentit sud, s’habilitaria un carril addicional entre Sant Sadurní d’Anoia i el Vendrell (Baix Penedès).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot