Societat

L’Ajuntament de Figueres considera que la vaga d’escombraries ha estat política

Creu que pretenia evitar la internalització i millora del servei

Després d’hores de negociacions, els sindicats van aconseguir desconvocar, dilluns a la tarda, la vaga de neteja viària i recollida d’escombraries de Figueres. L’ajuntament de la localitat s’ha pronunciat aquest matí sobre els fets i, tot i que celebra el final de la vaga, considera que ha estat una vaga política que pretenia evitar la internalització i la millora del servei i que ha afectat durant deu dies la ciutat.

L’acord s’ha produït, pel que fa a neteja viària, en els termes plantejats per Fisersa des de l’inici: la negociació relativa a neteja viària es va fer en el marc del conveni col·lectiu de Fisersa i es va aprovar recentment amb la RLT dels treballadors de neteja viària.

Les negociacions dels treballadors de recollida s’han fet amb la seva empresa Ecoserveis. L’acord contempla una renovació del conveni que inclou millores salarials i de condicions laborals, amb un increment del sou seguint l’evolució de l’IPC, del 4% aquest any, i un complement de 150 euros per a 9 treballadors que treballen els diumenges.

Tal i com es va exposar en tot moment ha decaigut la pretensió del Sindicat CO.BAS d’estendre l’àmbit del conveni als treballadors del servei de neteja viària que presten els seus serveis a Fisersa des de fa 15 mesos.

Finalment també s’ha acordat que Fisersa no cobrarà als contribuents l’import dels dies que hi ha hagut vaga.

“Celebrem que aquesta situació de conflicte hagi acabat i que els ciutadans de Figueres no hagin de patir més aquesta situació”, ha dit l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. Al seu torn, el conseller delegat de Fisersa i Vicealcalde, Pere Casellas, ha explicat que “Hem posat per davant el servei als ciutadans i Fisersa no s’ha mogut d’on era. Amb la municipalització millorem el servei, els recursos i el control de la neteja. I no ens podem permetre renunciar-hi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia