Societat

societat

L’incendi de la Franja ja està controlat

El foc ha calcinat 453 hectàrees, 139 a Catalunya, segons els Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de la Franja de Ponent i confien que aquest vespre el podran tenir sota control. El cos ha explicat que durant la nit i matinada hi mantindran sis dotacions terrestres que revisaran el perímetre i dilluns al matí n'hi haurà vuit. El foc va començar al municipi de Mequinensa, a la Franja de Ponent, i empès pel vent va saltar a l'altra banda del riu, a la Granja d'Escarp, des d'on es va estendre fins a Seròs. El darrer balanç dels Agents Rurals xifra l'àrea afectada en 453 hectàrees: 138,73 a Catalunya i la resta a l'Aragó. La decisió es pendrà d'aquí a unes hores en coordinació amb els bombers de l'Aragó. Malgrat que alguns dels dispositius s'han hagut de traslladar a l'incendi de la Catalunya Nord, l'inspector del cos i cap d'intervenció a l'incendi de la Franja, Josep Erna, es mostra optimista perquè el vent ha perdut molta força en relació a com bufava ahir.

Els municipis del Segrià que s’han vist afectats per les flames són la Granja d’Escarp, amb 34,1 hectàrees i Seròs amb 104,39. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorens Ricou,  ha posat en valor que gràcies a l’activitat agrària de la zona, amb molts camps de fruiters que han fet de tallafocs, i també a les explotacions mineres, els Bombers han pogut contenir més aviat el foc. A Maials, on hi ha ubicat el punt de control avançat de l’incendi, els Bombers han començat a desmuntar part del dispositiu.

L’incendi s’hauria originat al terme aragonès poc abans de les 16:11, però empès pel vent que bufava a la zona ha saltat a l’altre marge del riu, a Catalunya. Els Bombers apunten a una línia elèctrica com a punt d’origen del foc. Ricou ha assegurat que hi ha imatges que ho demostren però ha deixat clar que la investigació és competència de l’executiu aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia