Societat

El comerç, a les fosques en contra del preu de la llum

Les botigues de Barcelona tanquen per demanar ajudes fiscals

L’encariment de la llum pot causar tancaments

La majoria del petit comerç de la capital catalana –un 70%, segons Barcelona Comerç– va apagar ahir el llum un quart d’hora, entre les 12:00 h i les 12:15 h, en un “acte simbòlic” per denunciar la greu situació que estan vivint per l’impacte del preu de l’energia sobre els seus negocis i els alts imports de les factures de la llum.

Entre els comerços més afectats hi ha els forns i les pastisseries, però també els que venen llegums i menjar preparat o les perruqueries. “A nosaltres la factura se’ns ha multiplicat quasi per cinc i de pagar 2.300 euros al mes hem passat a pagar pels mateixos kilowatts 11.000 euros al mes”, explicava la Teresa Tarragó, mestressa del Forn l’Eixample del mercat de la Concepció, que assegura que la situació és insostenible. La fornera, que ahir tenia els panellets a vuitanta euros el quilo, explica que negocis com ara el seu, on la llum i el gas van a tothora no poden apujar més els preus dels productes “perquè no els compraria ningú”. “Hem tocat sostre”, afirmava. Assegurava ahir que “en els quatre primers mesos del 2022 gairebé hem pagat la mateixa factura que la de tot l’any 2021” i considera que les ajudes fiscals de l’administració són imprescindibles.

“Les botigues necessiten ajudes fiscals i ajudes directes perquè si no rebem ajuda ens enfrontem a molts tancaments, que podrien arribar a ser de quasi el 5%. No perdem de vista que venim de la crisi de la covid”, alerta el president de PimeComerç, Àlex Goñi, que tem ja per una campanya de Nadal dolenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia