Societat

barcelona

Convoquen vaga de recollida de brossa per la Mercè

UGT ha convocat una aturada indefinida del servei de neteja viària i recollida d’escombraries del 21 al 26 de setembre a Barcelona

L’Ajuntament negocia amb les companyies del servei per evitar-la

El sindicat UGT ha convocat una atura indefinida en el servei de neteja viària i de recollida de residus de la ciutat de Barcelona entre el 21 i el 26 de setembre, cosa que inclou els quatre dies de la Mercè, la festa major de la capital catalana, segons ha avançat El Periódico i recull EFE.

UGT, el sindicat majoritari a les empreses de la contracta de neteja, acusa les companyies i l’Ajuntament de no pagar-los els increments de l’IPC pactats a l’abril passat. Aleshores es va acordar que es pagarien els increments dels anys 2019 fins al 2022 permetent a darrera hora que els sindicats majoritaris no donessin suport a la convocatòria de vaga. Segons la informació, els treballadors han cobrat els imports del 2019 i 2020 però no els dels dos darrers anys que, segons ells, havien de percebre a finals de juliol.

El president de la Federació de Serveis Públics d’UGT a Catalunya, Ramón Cebrián, ha explicat al mitjà local Betevé que s’han escollit aquestes dates assenyalades a Barcelona “per repercutir el més possible”, i ha acusat el consistori de “mirar cap a una altra banda”. L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, diu que està fent un seguiment de la situació i que “farà el possible per evitar una vaga a la ciutat”.

El consistori explica que està en diàleg amb les empreses de neteja contractades perquè compleixin l’acord al qual van arribar amb els sindicats a l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]