Societat

ICV exigeix que se suspengui la llicència a ANAV per explotar Ascó i Vandellòs

Successos

El grup d'ICV al Congrés ha reclamat al Govern que suspengui la llicència d'explotació a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), participada per Endesa i Iberdrola i propietària de les nuclears d'Ascó i Vandellòs, a Tarragona.

El diputat d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, ha considerat avui en roda de premsa que l'alliberament de partícules radioactives al medi ambient a la central nuclear d'Ascó el passat 29 de novembre i la posterior gestió del succés demostren "la incompetència" del titular de la planta.

Herrera ha titllat de "potiners" els responsables de la planta atòmica i ha reclamat que s'elevi la gravetat de l'incident al nivell 3 (ara està al nivell 2) en l'escala internacional, ja que, ha apuntat, "s'ha produït una afectació a l'exterior" de les instal·lacions.

No hi ha contaminació radioactiva a l'aigua de l'Ebre
El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, ha afirmat que les anàlisis efectuades a l'aigua de l'Ebre no han detectat cap anomalia arran de l'emissió de partícules radioactives a la nuclear d'Ascó.

Pi ha assegurat que els municipis tarragonins que beuen aigua de l'Ebre poden estar tranquils perquè després del succés nuclear es "van intensificar les anàlisis i no s'ha detectat res anormal".

El president del CAT ha recordat que la "contaminació és de material sòlid o pols" i que, per tant, "difícilment" es podria haver transportat per l'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.