Societat

El descarrilament d'un Euromed buit talla la circulació de trens entre Gavà i Sants

Les investigacions apunten que el comboi circulava al quàdruple de la velocitat permesa

El descarrilament d'un tren Euromed que anava buit a l'alçada del Prat de Llobregat ha fet que des de les 5.37h es trobi interrompuda la circulació ferroviària de Rodalies en el tram entre Gavà i Sants. Des de Renfe s'ha informat que les línies C2 (Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders) i C10 (Aeroport Prat) estaran tallades durant tot el dia i que els problemes no se solucionaran fins dilluns.

Segons les investigacions, el comboi ciruclava a 120 quilòmetres per hora, el quàdruple de la velocitat permesa en el tram de l'accident, fixada en 30 Km/hora.

Des de les 9.30h del matí l'estació del Prat de Llobregat ha quedat inoperativa perquè els operaris de Renfe i Adif han de retirar el comboi avariat, que encara es trobava en el punt on ha descarrilat aquest matí, a uns 800 metres de l'estació. Per tant, des des les 9.30h queda interrompuda la circulació també de la línia C10, que enllaça Barcelona amb l'aeroport del Prat, recorregut que es cobreix amb autobusos.

La línia C2, principal afectada
La incidència, però, sobretot ha afectat la línia C2 sud de Rodalies, tot i que també hi ha complicacions i retards en totes les altres línies de Renfe, d'una mitjana de 30 minuts. Adif, l'empresa que gestiona la xarxa ferroviària, i Renfe han establert un transport alternatiu d'autocars entre Gavà i Sants i també entre l'estació del Prat i l'aeroport. Segons els responsables de Renfe i Adif s'han habitlitat 88 autocars per fer el recorregut per carretera.

Des de les dues empreses es recomana als viatgers l'ús de mitjans de transport alternatius perquè consideren que no podran donar cabuda a tots els usuaris que es desplacen per la C2, que fa el recorregut entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders per la costa, una de les més utilitzades.

Els trens de Mig i Llarg Recorregut amb direcció sud circulen desviats per la línia de Vilafranca del Penedès.

Personal d'Adif i Renfe s'han desplaçat fins al Prat del Llobregat per intentar solucionar el problema el més aviat possible. El tren ha estat retirat de la via cap a les vuit del matí.

Trànsit intens a Castelldefels i Garraf
Possiblement perquè hi ha hagut molts usuaris de Rodalies que han decidit agafar el transport privat per desplaçar-se, la incidència de Renfe ha fet que s'intensifiqués el trànsit a l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf, que ha provocat fins a 8 quilòmetres de retencions, segons el Servei Català del Trànsit. .

Es dóna la circumstància que un altre Euromed ja va patir una avaria a l'alçada del Prat de Llobregat el 21 de setembre de l'any passat, que també va provocar problemes i retards en la circulació de trens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.