Societat

Interior només manté les restriccions per risc d’incendis en 30 municipis de l’Empordà

A partir de dimarts s’aixequen les mesures a la majoria del país en acabar l’episodi d’onada de calor, que va començar el 15 de juliol

El tancament d’espais naturals es redueix al Cap de Creus, l’Albera i el Montgrí

El departament d’Interior ha anunciat l’aixecament a partir d’aquest dimarts de les restriccions activades el 15 de juliol per l’alt risc d’incendis arran de l’onada de calor, que només es mantindran en 30 municipis de l’Empordà. També es manté la prohibició d’accés als espais naturals del Cap de Creus, l’Albera i el Montgrí.

Les restriccions es mantenen durant aquest dilluns, última jornada de la tercera onada de calor d’aquest estiu. A partir d’aquest dimarts el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que es normalitzin les temperatures i es recuperin les humitats, tot i que les mínimes seran altes al litoral. També s’espera que hi pugui haver precipitacions.

Amb tot, el risc d’incendi es mantindrà especialment elevat a l’Empordà per l’entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades previsiblement fins dimecres. Per aquest motiu s’ha decidit mantenir les mesures restrictives en 30 municipis de l’Alt i el Baix Empordà.

Llistat de municipis

En concret, Els Agents Rurals mantenen el nivell 3, el màxim, del Pla Alfa a 28 municipis de l’Alt Empordà (Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera ,Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, la Vajol, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pont de Molins, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle) i dos municipis del Baix Empordà (Torroella de Montgrí i Ullà).

El que no es pot fer

El nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d’incendi forestal suposa la suspensió de totes les activitats que puguin generar un risc d’incendi forestal:

-Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, i que s’hauran de traslladar a algun nucli habitat o població o bé retornar al punt d’origen.

-Es restringeixen les activitats de colònies, estades i campus esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.

-Es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural.

-Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores.

-Se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d’incendi.

-Se suspenen els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya corresponents a proves esportives.

-Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, ...) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.

-Es limita la circulació motoritzada en el medi natural.

-Es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot