Medi ambient

estat espanyol

Robles demana les CCAA que no regategin i inverteixin per a prevenir els incendis

Recorda les comunitats autònomes que la prevenció dels incendis “és la seva responsabilitat”

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha demanat aquest dilluns als governs autonòmics, especialment al de Castella i Lleó, que no regategin “ni en mitjans ni en personal” a l’hora de prevenir els incendis, ja que aquesta és la seva responsabilitat.

Robles ha visitat la Unitat Militar d’Emergències (UME) en la Base Aèria de Torrejón, per a conèixer l’evolució de la campanya contra incendis forestals de l’Exèrcit, que s’estén des del 15 de juny al 30 de setembre.

La ministra ha presidit una reunió al costat del coronel Pedro Areinos, cap de l’Estat Major de l’UME, i el tinent general Luis Manuel Martínez Meijide, cap de l’UME, en la qual han connectat telemàticament amb comandaments del Batalló II –amb seu a Sevilla– i del Batalló V –amb seu a Lleó–, que són els encarregats respectivament dels incendis de Tenerife i de Castella i Lleó.

“Cal invertir i invertir i que no ens recordem dels incendis quan es produeixen”, ha remarcat la ministra a la premsa al final de la reunió, abans d’apuntar que “seria bo” que totes les comunitats i, sobretot Castella i Lleó, tinguin tot el personal i mitjans necessaris per a això, ja que la prevenció és la seva responsabilitat.

La titular de Defensa ha assenyalat que troba a faltar que, a vegades, es faci un major esforç inversor per a evitar que hi hagi incendis i, si és el cas, que es propaguin ràpidament, en el marc d’una situació del “canvi climàtic dura” i en condicions climatològiques adverses, amb una onada de calor que no es vivia des de 2012 i 2017, i que les autonomies coneixen.

“Es parla de la vida de les persones, i cadascun té les seves responsabilitats, i els que tenen la prevenció han de treballar perquè la prevenció es produeixi”, ha insistit la ministra.

Robles ha dit que hi ha evidències que els incendis s’han propagat per la situació de la vegetació, incidint en la necessitat de prevenir, i ha posat en relleu que, una vegada deslligades les flames, “l’UME arriba als llocs quan se l’activa, no pot arribar quan vol i com vol”.

En les seves declaracions, la ministra ha agraït a tot el personal de l’UME i als més de 1.000 soldats que treballen en l’extinció d’incendis la labor que desenvolupen en situacions “molt complicades”.

També ha aprofitat per a expressar la seva solidaritat i suport amb tots els ciutadans de les zones afectades per l’ona d’incendis.

Durant la conferència amb els comandaments que estan al capdavant de la lluita contra el foc a Tenerife i Castella i Lleó la ministra s’ha interessat per la salut dels militars que van resultar ferits, que evolucionen bé.

La Junta qualifica de terroristes als incendiaris d’Àvila i Zamora

El conseller de Presidència de la Junta de Castella i Lleó, Jesús Julio Carnero, ha demanat aquest dilluns la col·laboració ciutadana i de la Guàrdia Civil per a detenir als que han provocat els últims incendis declarats a les províncies d’Àvila i Zamora i que han calat foc “de manera tan terrible i tan terrorista”. Carner en roda de premsa a Zamora ha advertit que el president de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, “no permetrà que ens cremin la comunitat autònoma”.

Per la seva banda, la consellera de Família i Igualtat d’Oportunitats de la Junta de Castella i Lleó, Isabel Blanco, ha assegurat que els que han provocat els últims focs “han fet mal al territori i a les persones”. També ha reclamat la col·laboració dels veïns de la zona per a intentar identificar als que corprenguin “la muntanya, el bosc i els nostres pobles”, ha assenyalat.

Tots dos han assistit a la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrat (Cecopi) constituït amb motiu de l’incendi de Vegalatrave.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres