Societat

L'Ajuntament de Vinaròs aprova una moció que rebutja la planta de gas que presenta Escal

El ple de l'Ajuntament de Vinaròs va aprovar ahir a la nit per unanimitat una moció en què es manifesta contra el projecte Castor, que promou l'empresa Escal GSL i que pretén reconvertir un antic pou petrolífer davant de la costa del Maestrat en un gegantí dipòsit de gas.

El projecte comporta la instal·lació d'una planta de regasificació en terra, dins del terme d'aquesta ciutat, però només a 1,2 quilòmetre del veí municipi d'Alcanar (Montsià) que és el punt més polèmic.
En la moció, l'Ajuntament de Vinaròs "manifesta la seva més ferma oposició a l'actual projecte d'ubicació d'una planta de tractament de gas natural a 2'3 quilòmetres de la costa i al costat del riu Sènia, perquè afecta negativament al desenvolupament turístic del territori i a la seguretat dels ciutadans de Vinaròs i Alcanar".

L'acord serà traslladat per l'Ajuntament de Vinaròs als ajuntaments de poblacions veïnes, especialment al d'Alcanar, a les diputacions de Castelló i Tarragona, a la Generalitat valenciana i a la catalana, "així com també al govern central, responsable de l'aprovació del projecte Castor".

El projecte Castor contempla l'aprofitament d'un antic pou petrolífer del camp anomenat Amposta situat a 21 quilòmetres de la costa de Vinaròs per emmagatzemar gas natural i que estaria connectat a la planta de tractament en terra, al costat del riu Sènia, i que ocuparia un terreny de 177.906 metres quadrats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA