Societat

Divendres s’aixeca la limitació d’accés als aeroports

La mesura tornarà a permetre entrar-hi sense targeta d’embarcament

Ajudarà a recuperar la “normalitat”

A partir de divendres, tornarà a estar permès accedir a tots els aeroports de l’Estat sense targeta d’embarcament. El govern espanyol va aprovar ahir aixecar la limitació que feia que des del juliol del 2020 només poguessin accedir a les terminals dels aeroports de l’Estat espanyol els viatgers amb targeta d’embarcament en les sis hores prèvies al vol i els acompanyants de menors d’edat i de persones amb mobilitat reduïda. A partir del dia 15 d’octubre, hi podran accedir “familiars i amics” de tots els viatgers, encara que en moments de gran afluència se’n podria limitar l’entrada per evitar aglomeracions. Dins les instal·lacions continuarà sent obligatori l’ús de mascareta. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, va destacar ahir que es tracta d’una mesura “important de tornada a la normalitat”, en la línia de les que s’estan prenent en altres aeroports europeus, i que vol contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica i a la reactivació del turisme.

Millora de les dades

Les dades de la pandèmia mantenen una evolució positiva. Els malalts en estat greu per coronavirus ingressats a les UCI dels hospitals catalans voregen el centenar i ahir n’eren 103, una dada que no es produïa des de principis d’agost de l’any passat. També va a la baixa la velocitat de propagació del virus. L’Rt era ahir del 0,84, sis centèsimes menys que diumenge. Es tracta del setè dia consecutiu que aquest indicador va de baixa. L’evolució positiva de la pandèmia a Catalunya es deu, principalment, al nombre de vacunats. Ja tenen posada la pauta completa 5.794.831 persones, 68.283 de les quals ja han rebut la tercera dosi, segons les dades facilitades ahir pel Departament de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia