Societat

Fre a les agressions sexistes, a Sant Joan

El ple aprova un protocol per lluitar-hi i l’estrenarà en la festa del Roser vinent

Els dos grups municipals del ple de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, el PDeCAT, al govern, i la CUP, a l’oposició, han aprovat un protocol de prevenció i actuació contra les agressions sexistes durant les festes majors i populars. Amb aquest document pretenen crear sinergies i unir esforços amb tots els agents i entitats del municipi i implicar la població en la lluita contra aquest tipus d’agressions.

En concret, aquest protocol té per objectiu sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l’oci.

A més, pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius, els mecanismes per lluitar contra aquest tipus d’actituds. En aquest sentit, s’hi destaca el fet que, en les festes, augmenta el consum d’alcohol i altres drogues, i per això poden ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries.

El protocol també fixa pautes de com actuar en aquests casos de violència sexista. Es podrà consultar al web de l’Ajuntament i s’editaran tríptics i material informatiu en els actes de les festes de Sant Joan les Fonts, la Canya i Begudà. S’estrenarà per la festa del Roser, els dies 4 i 5 de maig del 2019. Prèviament es faran diverses sessions informatives amb les comissions de festes encarregades de l’organització dels diferents actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.