Societat

Ampli seguiment a la UdG i escàs entre els docents de les escoles

Els estudiants de la Universitat de Girona (UdG) van fer ahir un amplíssim i massiu seguiment buidant les aules de la major part dels edificis. Com és habitual en aquestes mobilitzacions el seguiment va ser molt menor a l’Escola Politècnica Superior i a la Facultat de Medicina. Diversos piquets informatius situats a les portes dels edificis explicaven els motius de la vaga, però en cap moment es va dificultar l’accés a l’interior.

Al migdia més de tres-cents estudiants es van concentrar davant la seu del rectorat, on, amb el suport de l’equip de govern de la UdG, van llegir diversos manifestos. Alba Artés, militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UdG, va explicar que es reclama una rebaixa del 30% de les taxes. Aquesta reivindicació es fa, segons Artés, perquè es faci efectiva una moció que es va aprovar al Parlament el 2016: “Volem que s’apliqui perquè reivindiquem una universitat gratuïta i treballarem amb tot allò que ens acosti a aquest objectiu.”

Amb les dades del matí, les més representatives, a Infermeria, Dret, Economia, Lletres, Turisme, Educació i Psicologia el seguiment va ser del 100%, i a Ciències, del 97,5%. A Medicina va ser del 20%, amb el 10% de les classes suspeses, mentre que a la Politècnica només el 20% va secundar la vaga, amb el 60% de classes suspeses. Pel que fa al personal docent i de serveis (PAS), el seguiment va ser nul.

En canvi, el seguiment de la vaga per part dels professors dels centres públics va ser escàs, segons va reconèixer ahir Xavier Diez, portaveu del sindicat convocant, Ustect-Stes. Aquest sindicat va situar en el 10% l’adhesió dels docents gironins a la vaga, més concretament el 8% a primària i el 13% a secundària. “Hi ha malestar dins el col·lectiu, però la gent no està disposada a mobilitzar-se”, va raonar Díez. El departament d’Ensenyament va rebaixar al 8% el seguiment de la convocatòria per part dels professors. Entre els alumnes de secundària, el seguiment, segons Ensenyament, va ser del 19,23%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]