Els pares d'un nadó mort als Pallaresos per culpa d'una llet infectada reclamen justícia

Han demandat la distribuïdora del producte i volen una indemnització de 600.000 euros

Els pares de la Nerea no només estan dolguts per la mort de la filla, sinó també per la reacció de l'empresa i les autoritats sanitàries durant i després de l'episodi. De fet, ells no només volen els diners. Exigeixen també les disculpes formals de l'empresa i que la llet especial per a nadons prematurs Sanutri Preterm 400 grams sigui retirada perquè res semblant torni a passar a un altre nadó. Els dos lots afectats, d'unes 3.800 unitats, van ser retirats, la Generalitat va multar l'empresa amb 65.000 euros i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició va emetre una alerta de nivell 1.

Jordi Sánchez, el pare de Nerea, sent que l'empresa i les autoritats sanitàries «s'estan rient» de la família, ja que ningú s'ha dirigit a ells per demanar-los disculpes, interessar-se per la seva situació o oferir-los ajuda psicològica o de qualsevol tipus. També retreu als responsables sanitaris que no els diguessin fins molt tard que la causa probable de la mort de la nena era el bacteri de la llet. «Ells mateixos ho van amagar perquè no volien que se sabés o que provoquéssim alarma social», diu Sánchez.

El fabricant de la llet té la seu a Suïssa, però el distribuïdor a l'Estat espanyol té la seu a Barcelona. Nutrition & Santé Iberia assegura que no és responsable del contingut del producte. Tot i això, la seva asseguradora va oferir a la família uns 70.000 euros –d'acord amb el barem d'indemnitzacions per a accidents de trànsit–, que aquesta va rebutjar per insuficients i perquè volien un altre mena de compensacions. Ara, un jutge haurà de determinar si accepta les pretensions de la família: 300.000 euros per la mort de Nerea; 200.000 per danys morals als pares, i 100.000 per a la germana bessona, Ada, que no va tenir cap afecció i viu amb total normalitat.

El matrimoni espera que el judici vagi bé, però tem que l'empresa, si la indemnització és molt alta, recorri contra la sentència. «L'únic que miren són els diners», afirma Sánchez. Perquè no torni a passar, demana que es facin més controls i es busquin altres sistemes per alimentar els nadons prematurs. I, si alguna empresa comet un error, «que la Generalitat sigui molt més dura».

El calvari va començar el 25 de maig del 2007, quan la mare va tenir un part prematur de dues bessones al Joan XXIII de Tarragona. Ada va néixer bé, però Nerea va començar a manifestar símptomes de meningitis cinc dies després. La nena va morir el 9 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona