LA CELLERA DE TER (Selva)

Fira i festa de la matança del porc

Enmig d'un paisatge sensacional

Al costat de la via verda del tren d'Olot a Girona, prop del Ter, enmig d'un paisatge qualificat de sensacional, és el lloc ideal en el qual els cellerencs rememoren la matança del porc i l'ambient familiar que hi havia a les cases, un cop l'any. Era una manera de celebrar que la matança del porc seria la garantia de poder menjar carn i cuinar amb greix una llarga temporada. Aquesta reunió de familiars i amics, per a la gent que vivia en l'àmbit rural, suposava que els uns hi eren per ajudar i els altres, ja directament per celebrar l'esdeveniment. En l'actualitat, des de l'organització expliquen: «Arribats a la 37a edició, només es compra la part del porc necessària per organitzar el dinar popular, que es comença a preparar a partir de les 10 del matí en unes grans peroles. Es realitza tot el procés d'elaboració artesanal dels embotits tal com es feia a pagès: tallar, escorxar, amanir, embotir, etc. També es prepara el foc per coure la carn a les brases instal·lades a l'antiga plaça de l' estació.»

«La cuina del porc»

D'altra banda, per segon any consecutiu, aquest diumenge comença La cuina del porc, unes jornades gastronòmiques que es portaran a terme durant dues setmanes, i que finalitzaran el diumenge dia 21. Són unes jornades amb menús que tenen com a base la carn de garrí, en les quals participen els restaurants Pasteral 1849, Can Quer, Stop i Can Co, que ofereixen menús amb preus que van dels18 als 21,50 euros, IVA inclòs.

14 de març. Al costat de la via verda del tren d'Olot a Girona. Tel. 972 421 902.

DESTACATS

La fira i la festa
Brocanters; productes del porc, i artesania.
Trobada d'intercanvi de plaques de cava.
Visites guiades al poble
Missa solemne a l'església
Animació musical i sardanes amb La Principal de Banyoles.
El dinar de germanor
Menú: amanida de pagès, fesols secs amb xinxarrells, fetge amb mantellina (plat típic de la Cellera), graellada amb carn magra i botifarra. Pa, vi, postres i cafè. Preu: 12 €.
Serveis complementaris (taules, cadires i coberts): 3 €.
Jornades gastronòmiques
Del 7 al 21, La cuina del porc, als restaurants locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona