Benicarló lliurarà la Carxofa d'Or al metge José Salvador Bayarri

La Festa de la Carxofa canvia el recorregut de la caminada pels Aljubs i incorpora un mercat medieval

L'Ajuntament de Benicarló ha presentat aquest matí els actes de la XVII Festa de la Carxofa que enguany repartirà més de 8.000 quilos entre la torrada popular, la demostració gastronòmica, les jornades del pinxo i la caminada pels aljubs.

Com a principal novetat, enguany la Festa s'inaugurarà amb l'encesa d'una garlanda de llums que s'ubicarà a la plaça de la Constitució. L'encesa es farà el dia 22 a les 19 h just després dels focs d'artifici que anunciaran l'inici de la Festa de la Carxofa. Una altra novetat serà la celebració d'un mercat medieval, que estarà ubicat a la plaça de la Constitució del 29 al 31 de gener. També s'ha canviat el recorregut de la caminada pels aljubs del terme, que arriba a la huitena edició. El traçat serà més extens i passarà pels aljubs del Polígon i de la Pistola, entre altres. Al final del recorregut es repartirà a tots els participants la típica olleta benicarlanda i també hi haurà torrada de carxofes.

Els actes centrals començaran el divendres 29 amb el Sopar de Gala i l'entrega de la Carxofa d'Or a José Salvador Bayarri, metge uròleg benicarlando, doctor en medicina i cap d'Urologia de la Fundació Puigvert. Durant la gala també es reconeixerà la trajectòria de la benicarlanda Rosa Bosch Miralles, llauradora i lluitadora. «Un reconeixement, aquest, que es fa extensible a totes les dones benicarlandes que han donat la seua vida al camp», segons ha expressat l'Ajuntament.

El dissabte serà el torn de la Torrada Popular, on es torraran més de 2.000 quilos de carxofes, i el diumenge arribarà l'acte més multitudinari amb la demostració gastronòmica pels carrers del centre de la ciutat.

Les jornades del pinxo, que enguany compten amb la participació de 21 restaurants, es desenvoluparan del 22 al 31 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.