Les Franqueses del Vallès celebra la XIV Fira Mercat de Nadal i V d'Entitats

Aquest cap de setmana se celebrarà la XIV Fira Mercat de Nadal i V d'Entitats de les Franqueses, organitzada per l'Àrea de Dinamització Econòmica, Treball i Comerç de l'Ajuntament de les Franqueses. La principal novetat d'aquest any és que la fira tindrà lloc a la nova rambla de la carretera de Ribes, les obres de la qual s'han finalitzat a principis d'aquest mes de desembre. Els anteriors anys la fira s'havia fet a la Masia de Can Ribas. L'acte inaugural de la XIV Fira Mercat de Nadal i V d'Entitats es farà dissabte a les 10'00, amb la presència del senyor alcalde Esteve Ribalta i els regidors de l'Ajuntament.

La fira tindrà continuïtat des de la plaça de l'Ajuntament, on s'instal·larà la Carpa Escenari, fins a la carretera de Ribes a l'alçada de la plaça de Can Font, on se situaran Els Encants de Nadal. Entre aquests dos espais hi haurà la zona d'inflables i animació infantil a la plaça de l'Ajuntament; l'exposició d'animals de granja, a l'aparcament de l'antic local de correus; la parada de cotxes clàssics, al principi de la rambla; el Mercat d'avets, flors de Nadal i artesania, a continuació; i la Carpa d'Entitats, a la nova rambla a l'alçada del carrer Joan Maragall i el nou IES El Til·ler.

La participació en l'organització i la realització de les diferents entitats del municipi és un dels valors que té aquesta fira. En l'edició d'enguany un total de 43 entitats tindran un estand a la mostra. La Carpa d'Entitats, que tindrà una forma allargada ja que s'adaptarà a la nova rambla, ocuparà una superfície de 800 metres quadrats. Les associacions que mostraran la seva activitat a la carpa pertanyen a diferents àmbits: cultural, esportiu, social, etc. L'horari de la fira serà de 10'00 a 19'00 hores tant dissabte com diumenge.

Una de les novetats d'enguany és el Mercat d'Avets i Flors de Nadal que anirà a càrrec de la Cooperativa Agrària Comarcal (CAVC) i la Jardineria Obany. Pel que fa a la Fira d'Artesans cal destacar que tindrà un total de 13 parades, de les quals, cinc pertanyen a artesans de les Franqueses del Vallès. Les parades seran de: cuir, bosses reciclades, metall, sabó, joguines de fusta, bijuteria de metall, punt de creu, ceràmica, plata, vidre, fruita, caramels, joies de vidre i jocs d'enginy. La idea de l'Ajuntament és que aquesta fira vagi creixent amb els anys.

El mercat popular Els Encants de Nadal, organitzat per l'Associació Cívica i Cultural de Corró d'Avall és una altra de les activitats noves que presenta la fira i té com a objectiu convertir-se en un mercat d'intercanvi d'objectes obert a tots els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.