la contra

La sida més jove

Els adolescents protagonitzen la majoria d'actes del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

El Maresme va commemorar ahir amb un bon grapat d'actes el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Bona part de les accions organitzades van tenir com a protagonistes directes els joves, un col·lectiu al qual s'adrecen de manera especial les institucions per fer arribar el missatge de prevenció de la malaltia. Molts dels instituts de secundària de la comarca es troben immersos aquests dies en activitats complementàries al voltant del coneixement del virus del VIH i ahir va ser un bon moment per exposar les conclusions o, si més no, per mostrar fora de les aules si les consignes per reduir al màxim el nombre de noves infeccions els han arribat. Un dels actes celebrats a primera hora del matí, especialment per la seva espectacularitat, va ser la penjada d'un immens llaç vermell a la façana del Centre de Música i Dansa (MiD) de Palafolls. Van participar-hi els alumnes de l'IES del municipi, que van llegir el manifest d'enguany de la lluita contra la sida. Malgrat que no va ser una trobada multitudinària, el sentit de l'acte ha quedat palès i capta l'atenció dels vianants que es troben el símbol al bell mig del poble.

Altres poblacions com Premià de Mar van aprofitar el dia d'ahir per intensificar el contacte amb els ciutadans i, amb la col·laboració del CAP i la Creu Roja de Premià de Mar, va instal·lar dos punts d'informació sobre la malaltia i les mesures de prevenció. D'altra banda, el compromís polític del municipi es farà efectiu en el proper ple amb la presentació d'una moció de tots els grups municipals sobre el Dia Mundial de la Sida en la qual, entre d'altres, es dóna suport a les persones i famílies afectades i rebutja tota discriminació social, econòmica o laboral cap als portadors del VIH.

Altres iniciatives d'àmbit local que van ser ben rebudes i que s'espera que tinguin un ressò important entre la població més jove són una exposició de còmics al Centre d'Acció Jove de Calella amb dibuixos que transmeten missatges positius dels afectats per la malaltia o un taller al Casal de Joves de Tordera per dissenyar una publicació i que du per títol Fes la teva revista de la sida.

Per la seva banda, l'alumnat dels tres instituts de secundària de Pineda es va abocar en l'organització d'activitats vinculades al coneixement del món de la sida. L'IES Joan Coromines va fer un concurs de cartells i els van exposar, van rebre un estand informatiu durant tot el dia, van repartir llaços vermells i van elaborar un llaç gegant a l'hora del pati. L'IES Euclides va afegir a més una exposició d'Art Postal i una projecció dels curtmetratges gravats pels alumnes, i a l'IES Pineda també es va fer la lectura del manifest. Durant aquesta setmana, l'Espai Jove de Pineda ofereix un seguit de propostes sobre els riscos associats a la sexualitat i s'intensifica tant la informació sobre la sida com l'accés a diferent material de prevenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.