Societat

calafell

La mediació, una opció d'hivern

La policia local de Calafell obre un expedient de mediació cada dos dies i mig (gairebé tres a la setmana), segons les dades publicades en la darrera junta local de seguretat. Aquesta alternativa a la resolució tradicional dels conflictes és més present durant els mesos d'hivern que no a l'estiu, malgrat la gran afluència de visitants i veïns de segona residència que s'instal·len al municipi durant els mesos de calor. La unitat de mediació i convivència de la policia local de Calafell va instruir l'any passat 141 expedients, 123 dels quals van tancar-se el mateix any, sis estaven pendents de tancament i els dotze restants, en procés de negociació.

La mediació és una opció quan existeix un conflicte que no ha esdevingut ni delicte ni fet il·lícit i que es pot resoldre mitjançant el diàleg i la negociació. També és una alternativa davant el repunt de conflictes familiars i veïnals que es va viure durant el 2016 a Calafell.

Dues terceres parts de les mediacions són per conflictes entre veïns, seguits per les discussions familiars. La major part són motivats per sorolls, seguits per la tinença d'animals, la falta de civisme i problemes dins de les comunitats de veïns. Les sol·licituds de mediació estan bastant equilibrades entre els diferents nuclis, segons la població, i la major part les presenten dones i empadronades a Calafell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]