VALLGORGUINA (Vallès Oriental)

XIV Fira del Bosc i de la Terra

Retorn a la Catalunya rural

El bosc i la terra, que donen nom a la fira, reben l'homenatge d'un poble que té les arrels en aquests dos elements. Durant tot el cap de setmana l'artesania i la gastronomia tradicionals catalanes faran reviure la Catalunya rural del segle XIX al centre del Vallgorguina. Una de les activitats de més interès és la tallada de troncs, una demostració de com tallaven la llenya quan no existien els xerracs mecànics i tot es feia de manera manual.

La fira també inclou demostracions en viu d'arts i oficis del bosc i la pagesia, com ara els de cisteller, forner, ferrer, filadora, copista, fuster o neuler, entre d'altres. Hi haurà també tallers d'oficis antics gratuïts adreçats als nens (enquadernació, taller de pa, de vidre, de reciclatge...) i al costat de la Taverna, es podrà gaudir de l'actuació en directe del Trobador de Rovellons.

28 i 29 de novembre. De 10 a 20 hores. Al centre del poble.

AGENDA

Dissabte, 28
A les 11.00 h. Inauguració de la fira per les autoritats.
A les 12.30 h. Cercavila batucada a càrrec del grup Festimbal.
15.00 h. XII Concurs de Tallada de trons.
Diumenge, 29
11.00 h. Els gegants visiten la fira. Hi aniran el baró Bernat I de Montclús i la seva esposa Elionor, primers senyors feudals de Vallgorguina al segle XIII, el gegantó Jordi Andreu, bastoner de Vallgorguina, i les petites cuques que viuen al fantasiós bosc de Vallgorguina i que responen als noms de la Verda, la Petita, en Pin i la Marieta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.