Societat

judicial

bandes llatines

Penes de presó per a joves d'una banda llatina

Dels 23 membres de Los Trinitarios, 20 no hauran d'entraran en reclusió

El judici a 24 persones acusades de formar part de la banda llatina Los Trinitarios es va celebrar ahir a Lleida. Són 22 homes i 2 dones d'entre 18 i 25 anys, la majoria originaris de la República Dominicana. És un dels judicis més multitudinaris que s'han celebrat mai a Lleida. Una de les acusades no es va presentar al judici i els altres 23 van acceptar penes d'entre un any i mig i dos anys i set mesos de presó. D'aquests, 20 acusats no entraran a la presó, ja que no tenen antecedents. Per als altres tres, en canvi, la fiscalia s'oposarà a la suspensió d'entrada a presó que demanen les seves defenses. Són el considerat líder de l'organització, que ha acceptat tres anys i set mesos de presó pels delictes de pertinença a grup criminal i tràfic de drogues; així com dos membres més que han acceptat penes de 2 anys de presó per tràfic de drogues, per la “gravetat dels fets”, ja que la fiscalia considera que eren els encarregats d'organitzar els viatges entre la República Dominicana i l'Estat espanyol.

Tots ells van ser detinguts a finals de novembre del 2012 per la Guàrdia Civil en la que en aquell moment va ser l'operació més gran contra la banda llatina coneguda com Los Trinitarios efectuada a l'Estat.

Els agents van efectuar almenys 18 detencions a Lleida, Tàrrega i Anglesola i un total de 26 a tot l'Estat espanyol. La majoria dels arrestats tenien entre 18 i 25 anys i eren originaris de la República Dominicana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]