Societat

Mor Miquel Esteba, economista, empresari i exalcalde de Figueres

L'economista i empresari Miquel Esteba Caireta, col·laborador habitual d'El Punt i exalcalde de Figueres (Alt Empordà) per Convergència i Unió ha mort aquesta matinada a Terrassa als 79 anys . Nascut a Anglès (Selva) el 14 d'abril de 1931, va estudiar a la Salle Bonanova de Barcelona i es va llicenciar en ciències econòmiques per la Complutense de Madrid en una de les primers promocions d'economistes de l'estat. Va arrelar a la capital de l'Alt Empordà el 1955 i va fundar Fustes Esteba i les cadenes de bricolatge “Bricoesteba” i “Fer Mes”. Era copropietari del castell de Requesens. Mariner de vocació, estava molt lligat al Port de la Selva. Deixa esposa i quatre fills.

Liberal, europeista i catalanista convençut va evolucionar des de posicions conservadores fins a plantejaments independentistes que en els últims anys defensava amb vehemència. Alcalde de Figueres per CiU el juliol de 1979, va estar al càrrec durant un any i quatre mesos fins que va dimitir en contra de l'opinió del president Pujol. Membre de la Cambra de Comerç, darrerament va ser un dels impulsors de Figueres Decideix i en els últims temps en els seus articles advocava per la creació d'un estat català. El seu darrer article a El PuntEl capità i la nova tripulació” el va publicar l'onze de febrer d'aquest any, poc abans que la salut li flaquegés. Serà enterrat demà dissabte a les cinc de la tarda a l'església de Sant Pere de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.