Educació

Més de 500 alumnes repartits en tres escoles

Girona, Figueres i Ripoll tenen escoles d'hostaleria

En altres municipis s'ofereixen cursos als IES

A la demarcació de Girona hi ha tres escoles d'hostaleria: Girona, Figueres i Ripoll. Al Baix Empordà i a la Selva també hi ha instituts que ofereixen un cicle formatiu de grau mitjà de cuina. Aquest és el cas de l'IES Baix Empordà de Palafrugell.

L'escola d'hostaleria més antiga i la que aplega més alumnat és la de Girona, amb més de 350 alumnes repartits entre les vuit especialitats que s'hi ofereixen. La branca de cuina és la més sol·licitada i triplica les demandes d'altres especialitats, com ara la de cambrer. Aquest és un fet que també es comú en les altres escoles, mentre que fa uns anys la tendència era a la inversa. L'eclosió que ha fet el món de la cuina en aquesta darrera dècada i la transformació dels grans cuiners en personatges mediàtics són la raó del canvi de voluntat dels estudiants.

L'escola d'hostaleria de l'Alt Empordà es va obrir fa divuit anys a Vilamalla i en aquest temps hi han passat més de 1.600 alumnes. Fins aquest any, però, només oferia formació ocupacional i ara, amb el trasllat a Figueres, s'hi ha afegit un cicle formatiu de grau mitjà.

L' altra escola que hi ha és l'Aula d'Hostaleria de Ripoll, que depèn de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.