Societat

Detenen 14 persones a la Jonquera per vendre roba i complements de marca falsificats

Els detinguts van passar divendres 27 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut 14 persones per haver venut roba i complements de marca falsificats i han imputat 40 persones més pel mateix motiu. L'actuació policial, que ha comptat amb l'escorcoll de sis establiments comercials, ha permès desarticular un grup organitzat que es dedicava a la venda ambulant d'articles falsificats i els hi han intervingut ulleres de sol, rellotges, bosses de mà, samarretes i sabates, entre d'altres productes.

Els Mossos d'Esquadra han informat que a finals del 2006, a la zona dels Límits, a La Jonquera, van detectar un increment de denúncies referents a la venda ambulant d'articles suposadament falsificats, de manera que van iniciar una investigació que els dies 26 i 30 de juliol va acabar amb l'Operatiu Carrasclet. Els principals objectius d'aquest operatiu eren localitzar, identificar i descobrir com s'estructuraven els venedors ambulants i quines possibles relacions mantenien amb alguns dels propietaris d'establiments comercials del barri dels Límits.

El dijous 26 de juliol, els mossos van fer 6 entrades i perquisicions a establiments de la zona, on van comissar ulleres de sol, rellotges, bosses de mà, cinturons, collarets, parells de recades, braçalets, anells, agulles de corbata i cintes de mòbil, tots ells de diverses marques. També van comissar amarretes de la marca Dolce & Gabbana, parells de sabates de la marca Burberrys i gorres de la marca FC Barcelona.

Arran d'aquests fets es van detenir 14 persones com a suposats autors d'un delicte contra la propietat intel·lectual, associació il·lícita i venda ambulant. Quatre dies després d'aquestes detencions i en el decurs del segon dia de l'operatiu, els mossos van imputar 40 persones més que exercien la venda ambulant i van comissar unes 200 peces falsificades més.

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar divendres 27 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar llibertat amb càrrecs. Els imputats resten a l'espera que els citin a declarar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.