Administracions

Congelació i actualitzacions en tributs i taxes a Roses

S’apuja l’ICIO, l’aigua, l’ocupació de la via pública i el menjador

L’Ajuntament de Roses torna a congelar la majoria d’impostos i taxes per a l’any 2023, tot i que alguns aquest any els acabarà introduint amb actualitzacions. Es tornen a congelar els impostos d’IBI, IAE, circulació i plusvàlua i les taxes de recollida de residus i clavegueram, mentre que les construccions, l’abastament d’aigua, l’ocupació de la via pública del mercat no sedentari i el menjador de les llars d’infants augmentaran les seves tarifes per ajustar-se als costos reals dels serveis.

Es mantenen les bonificacions, així mateix, dirigides a la promoció de les energies renovables i s’incorpora la gratuïtat per als alumnes de P2 de les llars d’infants municipals.

S’apuja l’aigua

El subministrament d’aigua incrementa les tarifes un 5%. Aquest és l’únic increment de taxes que afecta el conjunt de la ciutadania, que suposa per a l’Ajuntament uns ingressos extres d’uns 67.000 euros. L’ocupació de la via pública de les parades fixes del mercat no sedentari de Roses augmentaran el 2023 un 9% i passaran de 77,37 euros per metre lineal o fracció i any actuals, a 84,33 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia