Societat

Primer any dels equips ERBE de Creu Roja

Els 18 equips de resposta bàsica a emergències atenen a escala local

Ajudar amb una manta, col·laborar en la recerca d’una persona desapareguda, ajudar a netejar després d’una inundació o proporcionar una beguda calenta a temps. Aquesta és la filosofia i la base fonamental dels equips de resposta bàsica en emergència (ERBE) de Creu Roja, un total de 18, que corresponen a les 18 assemblees locals de l’entitat i que es van posar en marxa fa un any.

Els equips de resposta bàsica en emergències (ERBE) estan dissenyats per oferir la resposta a través del voluntariat preparat a les assemblees. A les comarques gironines, ja s’han realitzat diverses formacions dins la primera fase de l’organització dels ERBE, amb cinc cursos i la formació de més d’un centenar de persones voluntàries. Aquests equips han treballat ja donant suport a situacions derivades de la crisi d’Ucraïna, de transport de recursos i d’atenció a la població en incendis com el de Castell d’Aro a principis de juliol.

Peça bàsica

El coordinador de Creu Roja Girona, Jordi Martori, els defineix com una peça bàsica i complementària al ventall de respostes que posa l’organització a disposició dels ciutadans en una emergència per a una atenció primerenca i de proximitat, en els primers moments de l’emergència, proporcionant recursos o simplement acompanyant els afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia