Educació

‘María bonita’ de Martínez Pisón, un article d’Ignacio Bosque i ‘Nada’ de Laforet, a l’examen de castellà

Una de les opcions incloïa preguntes sobre ‘La Fundación’ de Buero Vallejo

Els estudiants que han fet aquest dijous la prova de Llengua castellana i literatura han hagut d’escollir entre un text de ‘María bonita’ d’Ignacio Martínez de Pisón i l’article ‘Las palabras como prismas’ del lingüista Ignacio Bosque. Els que han optat per l’opció A, havien de contestar també preguntes sobre ‘La Fundación’ d’Antonio Buero Vallejo i els que han optat per l’opció B ho han hagut de fer sobre ‘Nada’ de Carmen Laforet. A la part comuna, havien d’explicar quina de les dues oracions que es donaven era agramatical i construir una seqüència gramatical concreta, entre d’altres.

A l’opció A, els estudiants han hagut de fer un resum del text de l’obra de Martínez Pisón, explicar el significat de la metàfora ‘caure fins al fons del pou’ i respondre diverses qüestions sobre l’obra de Buero Vallejo. També han hagut d’escriure un text descriptiu relacionat amb el text que havien llegit.

A l’opció B, han hagut de resumir el text de Bosque, respondre preguntes sobre l’argument i els personatges de ‘Nada’ de Laforet i escriure un text argumentatiu a favor o en contra de posar límits a l’humor a través de lleis.

A la part comuna, la seqüència gramatical que havien d’escriure havia d’incloure, com a mínim, un adverbi demostratiu, un verb modal, un adverbi de focus i un complement agent, entre altres preguntes de reflexió lingüística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia