Societat

Organitzen una matinal per la ruta de l’exili

Serà el dia 19, amb sortida i arribada a la Vajol

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, la Plataforma Girona Acull i Stop mare mortum organitzen per al diumenge dia 19 la “Ruta de l’exili”  amb principi i final a la Vajol. La jornada -expliquen els seus promotors- vol posar el focus en els milers de persones que es veuen obligades a desplaçar-se de casa perquè la seva vida corre perill i no troben vies legals i segures per arribar a un lloc segur. Segons l’ACNUR, el 2020 hi havia 82 milions de persones refugiades i desplaçades de manera forçosa.

La ruta escollida per fer-la diumenge és una de les de l’exili republicà durant la guerra civil espanyola, utilitzada el 1939 per personatges com el president del govern espanyol republicà Manuel Azaña o el president català Lluís Companys.

A partir de les nou del matí es podrà fer la ruta circular de La Vajol – Coll de Lli – Les Illes – Coll de Manrella – La Vajol. Són 10.4 km amb 380 metres de desnivell, una ruta de dificultat moderada que es pot fer amb 3 hores aproximadament, afirmen els organitzadors.

“La ruta comptarà amb accions sorpresa que interpel·laran als assistents i els connectaran amb l’abans i l’ara” -han avançat- “i a La Vajol hi haurà tallers infantils, dinar popular i concerts d’Enric Nedderman, RobinSecret i Fetus, i la Dj Xuli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia