Societat

Teràpia amb gossos per a infants víctimes de violència sexual

El servei de Barnahus de Tarragona ha posat en marxa una teràpia amb gossos que ajuda els infants i adolescents víctimes de violència sexual a gestionar les emocions. Les sessions amb els animals contribueixen a fer que els menors s’obrin més a l’hora d’explicar les situacions d’abusos sexuals i a expressar-se davant la culpa i la vergonya que senten. La Fundació Affinity s’encarrega del servei, que es fa amb gossos rescatats. “Els gossos són molt sociables, inspiren confiança i els nens empatitzen molt pel fet que són adoptats”, explica Maribel Vila, responsable de les teràpies. Des de l’octubre, ja han fet 31 intervencions. A banda, la Barnahus ja ha atès 363 menors des de l’inici de l’activitat, engegada l’estiu de l’any 2020.

La Pipa, l’Haritz i el Bruc són els gossos que participen a les sessions de teràpia i, segons Vila, aquests animals tenen la capacitat de crear vincles ràpids amb els menors i rebaixen els nivells d’angoixa i d’estrès. Les responsables del nou servei expliquen que els resultats obtinguts són molt positius, perquè la teràpia millora els canals de comunicació i els fa més agradables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia