Salut

Prevenció d’addiccions i salut per als estudiants

El nou servei és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Girona i la UdG

Un nou servei d’atenció als estudiants de la Universitat de Girona (UdG), i enfocat en la prevenció d’addiccions i en matèria de salut afectiva i sexual, entrarà en funcionament el mes de febrer. La iniciativa és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Girona i la UdG, que han signat un conveni per complir l’objectiu de promoure la salut, a més d’evitar conductes de risc i l’aparició de trastorns de salut a llarg termini.

En concret, l’acord consisteix a posar els serveis del Centre Jove de Salut Integral de l’Ajuntament de Girona a disposició de l’estudiantat. Un cop a la setmana, un psicòleg i una llevadora atendran l’alumnat en un espai del Campus de Montilivi que garantirà la intimitat de les persones que facin ús del servei.

Salut afectiva i sexual

El nou espai acompanyarà el jovent universitari amb informació per prevenir diverses addiccions com ara l’alcoholisme, la drogodependència, la tecnologia, les compres en línia o el joc i per establir relacions afectives i sexuals saludables. També pretén detectar necessitats o problemàtiques de manera precoç.

Gratuït i confidencial

Aquest nou servei de salut s’activarà aquest mes de febrer i està reservat exclusivament a l’alumnat de la UdG, que hi accedirà sense cap cost. A més de ser gratuït, també és un servei anònim i confidencial. L’èmfasi de les intervencions es posa, expliquen les dues institucions en un comunicat, en l’acompanyament preventiu i de promoció de la salut. Les persones que vulguin demanar cita ho podran fer a través del web de la UdG i podran escollir si volen una atenció presencial o telemàtica.

Des de l’Ajuntament ja es realitzen accions per a les persones joves, i segons Eva Palau, regidora de Salut, “és important col·laborar amb la UdG per oferir un servei adaptat, i aquest conveni és un exemple del camí a seguir”. La UdG també actuava a través del programa UdG saludable i la vicerectora de territori i compromís social, Sílvia Llach, subratlla l’interès d’oferir aquesta atenció al mateix campus, ja que, per a l’alumnat, és “un espai propi on, a més d’estudiar, poden tenir cura de la seva salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia