Administracions

Dotze pisos de lloguer per als joves de Figueres

L’Ajuntament els ha adquirit i aprova les bases reguladores per accedir-hi

L’Ajuntament de Figueres ha comprat dotze pisos per la via del tanteig i retracte per crear un gran parc d’habitatge social per als joves per un import de 800.000 euros. El ple va aprovar ahir per unanimitat i provisionalment les bases reguladores per a l’adjudicació de 12 habitatges de titularitat municipal en règim de lloguer destinats a joves de 18 a 30 anys i residents i empadronats al municipi des de fa uns cinc anys. La renda mínima bruta seria de 13.510 euros a un màxim de 23.643 la unitat convivencial i amb un lloguer de fins a cinc anys de durada. Els habitatges poden anar d’una habitació (43 m²), dues habitacions (84 i 88 m²) i tres habitacions (90 m²) i amb uns preus de 220, 260 i 300 euros mensuals, respectivament.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va remarcar que el govern té com a objectiu “treballar per resoldre les necessitats i dificultats de molts joves per accedir a un habitatge”. Per això, i segons l’alcaldessa, es vol aprofitar l’habitatge buit que hi ha a la ciutat per oferir lloguers a preu assequible: “Tenim moltes ganes de tenir un parc d’habitatge públic per fer front a aquestes necessitats”, va dir Lladó, que hi va afegir: “Aquestes bases que aprovem són un pas ferm i decidit per posar fil a l’agulla a una de les grans problemàtiques que té la nostra població especialment en l’àmbit dels joves, però que també afecta altres col·lectius, com per exemple la gent gran en aquest accés a un habitatge digne”.

La política d’habitatge a Figueres, tanmateix, té altres línies d’actuació. A finals de l’any passat, l’Ajuntament va obrir la segona convocatòria per la reforma o millora d’habitatges. Aquesta línia d’ajuts disposa de 244.000 euros per poder reformar pisos que actualment estan buits a la ciutat. Un cop reformats passaran a formar part del parc públic d’habitatge de lloguer. Els propietaris cediran durant cinc anys els seus immobles, i serà l’Ajuntament de Figueres el que pagarà el lloguer per poder rellogar-los a col·lectius com ara els joves i la gent gran per accedir a un habitatge a preus assequibles. S’ha establert pagar un preu inferior al fixat per l’índex de referència, que en el cas de Figueres se situa entre els 450 i els 500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia