Societat

Reivindicació del Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Col·lectius d’arreu del territori organitzen activitats i concentracions

Entitats LGTBIQ+ d’arreu de les comarques gironines van reivindicar ahir el Dia de l’Orgull amb activitats diverses i lectures de manifestos. A Girona, per exemple, es va fer una concentració i una pintada de la bandera trans i LGTBI a la plaça de l’U d’Octubre, on també es va llegir un manifest reivindicant l’aprovació de la llei trans estatal, de manera que sigui “integral, reconegui l’autodeterminació de gènere, defensi i reconegui la infància trans, no oblidi les persones trans migrades i no invisibilizi les persones no binàries”.

Així mateix, dins la campanya #ElsCimsPelsDretsLGTBI, es van penjar banderes de l’arc de Sant Martí a diversos punts del territori, com ara les escales de la catedral de Girona, el castell de Farners de Santa Coloma o al puig d’en Colomer de Banyoles, entre d’altres.

Molts ajuntaments també van organitzar concentracions i lectures de manifestos, com ara el que es va fer a Blanes i que va tenir com a protagonista la futbolista del FC Barcelona Melanie Serrano. A Figueres, tots els regidors i regidores es van sumar al dia de l’alliberament gai i van participar en un vídeo per reivindicar el dret a estimar com es vulgui. A Riudellots es va pintar un banc amb els colors de la bandera multicolor. I a Riells i Viabrea es va projectar la pel·lícula Pride. En moltes institucions de les comarques gironines es va penjar la bandera LGTBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia