Societat

Iberia xifra en un 15% el seguiment de la vaga del personal de terra de l’aeroport del Prat

El sindicat UGT ha qualificat “d’abusius” els serveis mínims establerts per Foment, del 70%

El conseller Damià Calvet demana a Iberia que reprengui les negociacions “i posi solucions sobre la taula” per evitar noves aturades

Iberia ha xifrat aquest dissabte en un 14,91% el seguiment, fins a les 13 hores, de la vaga del personal de terra de la companyia a l’aeroport de Barcelona - El Prat i ha assegurat que l’aturada s’està desenvolupant sense incidències i complint-se els serveis mínims. Per la seva part, el sindicat UGT ha qualificat “d’abusius” els serveis mínims establerts per Foment, del 70%.

En un comunicat, la companyia ha assenyalat que les alteracions registrades durant el dia han estat degudes a les tempestes que han provocat que durant gairebé una hora no s’enlairés cap avió de l’aeroport barceloní.

A causa de la meteorologia, segons Iberia, Aena ha hagut de decretar “l’alerta màxima per caiguda de llamps” i durant mitja hora s’han paralitzat totes les operacions - ni enlairaments ni aterratges - a l’aeroport.

En aquest context, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha demanat aquest dissabte a Iberia que a partir de dilluns reprengui les negociacions amb els treballadors de terra “i posi solucions sobre la taula” per evitar noves aturades que afectin aquest estiu l’aeroport de Barcelona-El Prat.

En declaracions als mitjans durant una visita al Port de la Selva (Alt Empordà), Calvet ha lamentat que Iberia “no hagi resolt una crisi anunciada” i l’ha acusat de no haver complert els compromisos assolits l’any passat.

El conseller ha assegurat que entre els treballadors de terra d’Iberia de Barcelona i Madrid existeix una “desproporció brutal i alarmant”, ja que a Barcelona, amb un miler d’operacions diàries, Iberia disposa de 2.000 treballadors i un “altíssim” índex de temporalitat, mentre que Madrid-Barajas té 1.300 operacions i 7.000 empleats “amb molta menys temporalitat”.

En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat “molt preocupat” i ha criticat que Iberia acudís a la reunió de mediació d’ahir, que va acabar sense acord, “una mica amb les mans a les butxaques”.

El personal de terra d’Iberia a Barcelona ha decidit convocar dues jornades de vaga -avui i demà- per exigir millores laborals, principalment una major estabilitat de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia