El nou institut de Les Franqueses del Vallès es dirà «El Til·ler»

«El Til·ler» és el nom que ha resultat escollit per al nou IES de les Franqueses. Dels 242 vots que es van recollir en el referèndum participatiu que va tenir lloc ahir dilluns, 5 d'octubre, 120 es van decantar per «El Til·ler». Aquesta proposta feia referència a l'arbre que presidia la plaça on s'ha aixecat l'edifici del nou institut. La segona opció més votada va ser «L'Espolsada» amb 37 vots; seguida de «Puig Salomó», amb 28 vots; «Francesc Tarafa», amb 20 vots; «Miquel Pascual», amb 15; «Francesc Montserrat», amb 12; «Pere Joan Sala», amb 5; i «Riera de Corró», amb 5.

Tant l'equip directiu del centre com el regidor d'Educació i alcalde, Esteve Ribalta, es mostren molt satisfets de l'elevada participació en la tria de nom. El director, Eduard Navarro, ha explicat que més endavant hi ha la idea de posar un til·ler al pati del centre i realitzar algunes activitats docents a l'entorn d'aquest arbre.

Recordem que el nou institut, situat a la carretera de Ribes 45-55 de Corró d'Avall, va entrar en funcionament el 14 de setembre. L'equipament va començar amb 120 alumnes de primer i segon d'ESO, encara que la previsió és arribar a 500 de manera gradual. Coincidint amb la posada en marxa del nou IES, també va començar una campanya per triar un nom per al nou centre. L'equip directiu considerava que el nom de l'IES és molt important ja que defineix el centre eductiu i els membres de la comunitat educativa. És per això que quan es va començar el projecte es va decidir posar un nom provisional i fer un procés participatiu per decidir el nom definitiu. Així, totes les veïnes i veïns de les Franqueses han pogut col·laborar presentant propostes de nom relacionades amb algun espai, personatge o topònim del municipi. El termini per presentar propostes va finalitzar el 25 de setembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.