Educació

Càritas del Pla de l'Estany busca voluntaris per als seus serveis educatius

Ha organitzat unes jornades de portes obertes, que tindran lloc de dilluns a divendres, perquè els interessats vegin com es treballa

Càritas del Pla de l'Estany està buscant més voluntaris per als seus projectes educatius i, per això, ha organitzat unes jornades de portes obertes a la seva seu (al carrer de la Muralla de Banyoles) les tardes de dilluns a divendres d'aquesta setmana, en què els interessats podran veure com es treballa amb els alumnes. L'objectiu de la iniciativa, ha explicat la cap del programa educatiu de Càritas Diocesana de Girona, Eulàlia Bofill, és, d'una banda, atraure persones majors de 18 anys sensibilitzades i, d'una altra, “donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i que això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social”.

Molta demanda

Càritas considera necessari ampliar l'equip de voluntaris si es vol mantenir el nivell de qualitat del servei i donar resposta a la gran demanda provinent dels centres educatius i dels sectors vinculats a l'atenció social i educativa de la comarca.

En el marc del programa educatiu, Càritas ofereix al Pla de l'Estany el servei d'intervenció educativa (SIE), per a alumnes de primària, i el projecte d'acompanyament educatiu a secundària (PAS), destinat a estudiants d'ESO, que s'imparteixen a Banyoles (on s'atenen també alumnes procedents de l'escola de Porqueres) i a Cornellà del Terri. En tots dos casos, es treballa per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l'escola. S'atenen nenes i nens i adolescents per afavorir el desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social, de manera coordinada amb els respectius centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies, segons expliquen des de Càritas.

Ara mateix, els dos serveis són a càrrec de 30 voluntaris. El curs passat, van atendre 64 alumnes de Banyoles (entre primària i secundària), 18 de l'escola L'Entorn de Porqueres (de primària) i set de l'escola La Vall del Terri, de Cornellà (de primària).

LA XIFRA

30
voluntaris
permeten realitzar els programes educatius, però la xifra és insuficient si es vol mantenir la qualitat.

LA DATA

17.04.15
Últim dia
de les jornades de portes obertes, que començaran aquest dilluns, dia 13, a la tarda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.