Educació

Picassent i Catarroja han acollit les Jornades d'hivern d'Akoe

L'Aulari de la Musica i les Arts de Picassent i l'Escola Universitària “La Florida” han estat els punts de confluència dels mestres de les cooperatives d'ensenyament

Els participants en les Jornades d'Hivern que han estat organitzades per l'associació Akoe que agrupa les escoles i centres educatius organitzats en format de cooperatives, han coincidit a valorar de gran èxit de participació aquesta convocatòria.

Més de 500 professionals de l'educació han participat durant les darres vesprades d ela setmana pasada en les jornades de formació organitzades per l'escola de mestres Akoe.

L'objectiu de les jornades, titulades “Innovació, intel·ligència i escola” ha estat ser més eficaços i augmentar el nivell d'eficiència a les aules. Així, en la primera sessió, els participants, provinents tant d'escoles cooperatives, com de les públiques i concertades, tingueren l'oportunitat d'escoltar Mar Romera, presidenta de l'Associació Francesco Tonucci i mestra, no solament de la pedagogia sinó també de la comunicació i de les emocions.

La segona sessió va ser a càrrec de Javier Bahón, director de la Fundació Noves tendències educatives; tots dos centrats en el tema escola i intel·ligència.

En l'acte de cloenda de les Jornades l'alcaldessa de Picassent, Conxa García, la qual va mostrar la seua satisfacció a acollir este acte de gran significat. Les jornades conclogueren divendres, a la Sala d'Actes de Florida, Centre de Formació (Catarroja) amb la presentació del llibre “Gracias Finlandia” de Xavier Melgarejo una investigació rigorosa sobre el sistema educatiu finlandés.

No estava tampoc la Consellera

Pere Rossell

A l'igual que va passar en l'edició d'estiu, tampoc en aquesta estava present la consellera del ram, malgrat tenir mig miler de mestres i professors reunits i en actitud de reflexió per a millorar l'ensenyament de les escoles valencianes malgrat que gran part d'elles foren concertades.

La consellera d'Educació del País Valencià sols va a llocs on no pot haver possibilitat de rèplica. Cada vegada més lli agrada dir la seua i no tenir possibilitat que ningú es pronuncie en contra. El poder sol procurar aquestes passades a aquelles persones que se situen en la seua torre de marfil i estan convençudes que ho fan bé sense adonar-se'n que “la princesa va nueta”.

La consellera Català li balla l'aigua únicament a qui ella l'interessa i es veu que aquesta plec de formació d'Akoe no l'interessa gens ni miqueta. Ella està entestada a fer enquestes a les famílies perquè diu que d'aquesta manera té més dades. Ja veurem qui acaba fent les enquestes i si no es pagaran a preu d'or a algun gabinet d'algun grup, de coneguts o saludats del PP, el seu partit.

Cada vegada amb més freqüència la consellera d'Educació es distancia de la realitat amb major força i ha arribat al punt de carregar-se cinc escoles senceres al conjunt d'un País Valencià que si alguna cosa necessita és major qualitat educativa. Gràcies que els mestres aguanten el tiró i per damunt de tot el dia la consellera català, procuren oferir el bo i millor als seus alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.