Educació

maresme

Canet confirma que tindrà segon institut el proper curs

El departament d'Ensenyament ja li ha assignat un codi de centre

Començarà de forma provisional en uns terrenys cedits per l'Ajuntament

Els alumnes hi seran un mínim de 5 anys

El reivindicat segon institut de secundària de Canet serà finalment una realitat a partir del mes de setembre. L'Ajuntament ha confirmat aquest matí que el departament d'Ensenyament, a través del Serveis Territorials del Maresme i el Vallès Oriental ja li ha assignat un codi de centre, fet que constata que hauria d'estar operatiu el proper curs 2013/2014. L'equipament començarà a funcionar de forma provisional en uns terrenys cedits per l'Ajuntament davant de la piscina municipal, en el polígon industrial de Can Misser i està previst que en els propers mesos comenci el procés de condicionament i instal·lació dels mòduls prefabricats. La provisionalitat del centre en aquest espai, segons fonts municipals, es preveu que es mantingui per un període no inferior a cinc anys. Paral·lelament a la posada en funcionament del segon institut, les regidories d'Educació i Urbanisme treballen per trobar una ubicació definitiva per a l'equipament educatiu en el marc del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que s'està dissenyant per a la població. La reclamació d'un segon institut per a Canet fa molt temps que dura i la comunitat educativa s'ha manifestat en reiterades ocasions per aconseguir fer realitat el nou centre. La principal problemàtica correspon a la massificació de les aules i a la manca d'espai físic en les instal·lacions actuals, al costat de Vil·la Flora. Aquest curs es van haver d'instal·lar nous mòduls provisionals per encabir els estudiants. L'institut Lluís Domènech i Montaner té uns 800 alumnes quan la seva capacitat és de 400. De les 3 línies d'ESO i 2 de Batxillerat del curs anterior s'ha passat a 5 línies de 1r d'ESO i 4 a la resta d'ESO i Batxillerat.

Sense notícies del tercer institut de Pineda

El departament d'Ensenyament no ha fet públic encara si inclourà dins el proper pressupost l'inici de les obres de construcció del tercer institut de secundària de Pineda. Malgrat que hi ha el compromís de la Generalitat que es tracta d'una “obra prioritària”, que l'Ajuntament ja fa anys que va cedir el terreny a la zona de Can Cornet i que fins i tot es va presentar el projecte a les famílies, la construcció s'ha anat dilatant en el temps i Ensenyament ha lligat el retard a la delicada situació que viuen les finances del govern català



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.