Educació

Estudiants de la UA convoquen un tancament contra les retallades

El Front d'Estudiants Universitari vol intensificar l'estratègia de mobilitzacions a la Universitat d'Alacant

El Front d'Estudiants Universitaris (FEU) de la Universitat d'Alacant enceta la seua estratègia de mobilitzacions d'aquest curs, amb la convocatòria d'una tancada a la Facultat de Filosofia i Lletres (com ja va fer el curs passat) i la convocatòria de dos concentracions.

Es tracta de mantenir la tensió reivindicativa front a les retallades i la situació que, segons ells, viu la universitat amb “el procés de privatització, la pujada de taxes, la modificació del sistema de concessió de beques o la massificació a les aules”, segons van apuntar durant l'assemblea de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública de la Universitat d'Alacant (PUDUPUA) que es va realitzar aquest dijous al saló d'actes del Aulari 2.

La primera de les accions tindrà lloc el proper 11 d'octubre, coincidint amb una jornada de mobilització a les universitats d'arreu de l'Estat, però que a Alacant, s'ha traslladat a la Seu de la Universitat a la ciutat, ja que coincideix amb la setmana del 9 d'Octubre. El FEU te intenció d'escenificar la protesta a les portes de la SEU per a després traslladar-se a la delegació del Consell a Alacant a les 18 hores.

Posteriorment, el 17 d'octubre, el estudiants pensen convocar una tancada la Facultat de Filosofia i Lletres amb l'objectiu d'aturar les classes, una acció que ja van dur a terme el curs passat sense cap incident i el dia següent, 18 d'octubre, convocaran una concentració a la 'mà d'Azorín'.

Assemblea

Durant l'assemblea de la PUDUPUA que arreplega a professors, personal d'administració i serveis i alumnes, es va posar de manifest la preocupació per la manca de participació dels diferents col·lectius a les mobilitzacions, fet que atribueixen a que la gent “es mou per reivindicacions personals i no col·lectives”.

Durant la reunió diferents persones van proposar accions encaminades a implicar al conjunt d ela comunitat universitària en aquestes reivindicacions com per exemple la realització de reunions informatives obertes a cadascun dels centres de la universitat.

Les crítiques de la Plataforma van anar adreçades bàsicament als poder polítics als que acusen “d'asfixiar” a les universitats amb els impagaments de les mensualitats així com pel deute de més de 900 milions d'euros que manté la Generalitat amb les universitats públiques valencianes.

També es van referir a la retallada al pressupost d'educació als pressupostos generals de l'estat (PGE) o al “desconcert generalitzat” de les universitats a l'hora d'aplicar els darrers decrets que afecten a l'organització de les mateixes a més de mostrar la seua preocupació per la imminent modificació de la Llei d'Universitats, que comportarà unes modificacions “d'un abast encara desconegut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.