Educació

Els joves d'Alcàsser fan propostes de futur

L'activitat ha sorgit arran la proposta dels indignats i els textos de Sampedro i Hessel

Actualment, la joventut és tinguda per poc participativa, materialista, individualista, passiva i incapaç de lluitar per canviar allò que no els agrada, però els alumnes d'Alcàsser han sabut demostrar capacitat de treball, creativitat, originalitat, solidaritat i dinamisme i ho han sabut transmetre amb la constància en el seu treball al llarg del curs, la implicació personal en un projecte col·lectiu i el sacrifici de moltes hores de lleure per un objectiu comú que han assolit amb èxit i, amb ell, han obtingut el reconeixement de tota la comunitat educativa.

Aquest curs 2010-2011 en l'IES Alcàsser han sigut testimonis de la realització d'un projecte interdisciplinari, il·lusionant i engrescador, amb el qual l'alumnat de 4t curs de l'ESO ha portat endavant una tasca imprevisible i ha aconseguit resultats inimaginables en un principi. Com a colofó final del projecte, una exposició de l'evolució del treball realitzat, del qual han fet partícips a la resta de la comunitat educativa i a tota la població, que han tingut l'oportunitat durant uns dies de visitar l'exposició. Més de dues-centes cinquanta persones es van trobar en els jardins interiors de l'IES en l'acte inaugural on compartiren també actuacions en directe, refrescs i aperitius. El projecte incloïa treballs audiovisuals, música, pintura, dibuix, escultures en paper i poesia: tot un món de creativitat i originalitat.

En la presentació del projecte els alumnes han afirmat la seua confiança en el futur si es construeix des de la il·lusió, però també des de la lluita, fent seues les paraules de Sampedro, Hessel i altres autors que s'estan deixant sentir actualment per tot arreu i ho volen fer des de la perspectiva d'en un món més just i més culte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.